Bakke 'Soho Tray' Riviera Maison
Zinkbaljer
Knage Rivièra Maison
Håndklæder Spa Specials Riviera Maison
Opskrift: Sesam-krydrede soba nudler
Redaktionen

Ligesom sushi, tempura og ramen, så er soba nudler en vigtig del af det traditionelle japanske køkken. De tynde boghvede nudler, der i sig selv ikke smager af så meget, nydes varme som kolde med den stærke wasabi og friskrevet ingefær. Og så er soba perfekte i wokretter med krydrede tofuterninger, kyllinge- eller laksestykker stegt sprøde i olie og med lynstegt eller rå grøntsager.

Her bringer vi opskriften på sesamkrydrede soba nudler med ristede græskarfrø og yakisoba sauce, som kan nydes som et let måltid eller serveres sammen med friturestege tempura, broccoli eller edamame bønner.

Til to personer

Ingredienser

  • 200 g Soba nudler (Boghvede nudler)
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 1/2 dl græskarfrø
  • evt. stødt kanel
  • 50 g smør
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk japansk soya
  • 2 knsp hvid peber


Sådan gør du:

  • Kog nudlerne 4-5 minutter og skyl dem under rindende koldt vand
  • Rist sesamfrø og græskarfrø på en tør pande til de er lysebrune. Tilføj evt. lidt stødt kanel.
  • Tilføj smør og finthakket hvidløg på panden og steg det hele 3 til 4 minutter
  • Krydr med Yakisoba sauce og peber


Yakisoba Sauce
Det er ikke svært at tilberede en sauce til din soba. Prøv dig frem med med Worcestershire sauce, østerssauce, ketchup, kanel, soya sauce og sukker. Varierer mængden af de enkelte ingredienser, så den får den rette salt og sødme.

Opskrifter & råvarer
Hummus med skvalderkål

Prøv denne lækre og spændende udgave af hummus. Nyd den på godt brød og fx tun.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af nye kartofler

Nye kartofler er en eftertragtet delikatesse, og hvert år står folk i kø for at købe forårets første. I år blev de første danske frilandskartofler gravet op på Samsø i april, og solgt til 1.500 kroner per kilo. Dagligvarebutikkerne har endnu ikke fået Samsø kartofler til mere rimelige priser, til...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag

På fredag den 17. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare. De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og i år har Fuldkornspartnerskabet udviklet en opskrift, på de...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Salat med lange bagt med krydderurter

Fra Anne Hjernøes køkken kommer en nem opskrift på en skøn salat med stykker af den delikate fisk 'Lange'.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lækkert grej til sommerens salater

Grønne salater er let og lækker sommermad, der kan varieres i det uendelige. Et lille udvalg af sprøde grøntsager skåret i mundrette størrelser, friske krydderurter, en håndfuld sprøde kerner, lidt parmesan og en olie/eddike dressing på toppen, kan på et øjeblik blive et sundt og mættende måltid.

Læs mere
Forår
Hvide asparges - Sådan tilberedes hvide asparges

Det er sæson for hvide asparges, og selvom de kan være noget sværere at få fat i i en god kvalitet, så bør man ikke gå glip af denne fine sæsondelikatesse.
Skal du have hvide asparges af god kvalitet, så kig efter friske, ligestammede asparges, der ser tykke og robuste ud. Aspargsen skal være...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ristede mandler

Ristede nødder er en rigtig dejlig og sund snack. Alle nødder kan ristes gyldne og sprøde, men mandler er, med deres delikate smag og sunde egenskaber, et sikkert hit!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Artiskoksalat

Nyd artiskokkens milde, nøddeagtige smag i denne lækre franskinspirerede opskrift på 'Salade d'artichauts'. Server de ristede artiskokker på en bund af artiskokcreme sammen med appelsin, pistacienødder og brøndkarse. Den delikate salat kan pyntes med med forårets stedmoderblomster, og nydes som et...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Brunch som hos Wulff & Konstali

Brunch er et hit, når familie og venner samles, og kan ikke mindst blive en skøn start på en dag fuld af fælles aktiviteter. Forårets mange helligdage inviterer til hyggelig og uformel samvær, og her er brunchen oplagt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmebagte lune og luftige croissanter

Hjemmebagte luftige smør-croissanter - lige til at dyppe i café au lait´en søndag morgen. Det kræver lidt omhu, men ved gentagende gange at rulle dejen ud og folde over, får croissanterne den helt rigtige luftige struktur.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Tip: Sådan laver du nemt<BR> lækre retter med din stavblender

Tip: Sådan laver du nemt
lækre retter med din stavblender

Riviera Maison barstol

Riviera Maison barstol

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Send en hilsen
^