Salat med lange bagt med krydderurter

Salat med lange bagt med krydderurter 

Fra Anne Hjernøes køkken kommer en nem opskrift på en skøn salat med stykker af den delikate fisk 'Lange'.

Fisken er en både lækker og mager fisk med hvidt, fast kød, der minder om torskens. Salaten med de bagte krydderurter, er så dejligt mættende, at den også er velegnet som hovedmåltid.  

Ingredienser til salaten

  • 1 stort salathoved eller blandede salater efter smag
  • 1 dl smuttede mandler
  • Koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 bundt frisk dild
  • Skal og lidt saft af 1 økologisk citron
  • Flagesalt
  • Friskkværnet sort peber

Ingredienser til tilberedning af fisken

  • 450 g lange- eller torskefilet
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • Skal af 1 økologisk citron
  • Saft af ½-1 økologisk citron
  • ½ dl koldpresset jomfruolivenolie
  • Flagesalt
  • Friskkværnet sort peber
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 bananskalotteløg

Opskrift

  • Læg langefileten på bagepapir i et fad. Kom dild, persille, hvidløg, citronsaft og fintrevet -skal, olivenolie samt salt og peber i foodprocessoren og kør, til du har en grovhakket krydderurteblanding.
  • Rist solsikkekernerne let gyldne på en tør pande og pil og hak skalotteløget fint. Vend begge dele i blandingen.
  • Smør toppingen på fisken og bag den i ovnen i ca. 18-20 minutter ved 200 grader. Tjek med en lille kniv, at fisken er, som du vil have den, ellers giv den et par minutter til. Lad fisken køle af, til den er lun.
  • Vend imens de smuttede mandler i lidt olie og steg dem ved svag varme på en pande i lang tid. Hold øje med dem, de skal være lysebrune i farven. Bliver de mørke, bliver de bitre. Tag dem af panden og lad dem køle af.
  • Skyl salaten, slyng den tør, bræk den i stykker og fordel den på et fad. Bland salaten med finthakket dild og fintrevet citronskal.
  • Fordel den lune lange i pæne stykker over salaten. Dryp med lidt olie og citronsaft. Drys med salt og peber samt de ristede mandler og servér.

Ny bog fra Anne Hjernøe

Hvis du nyder Anne Hjernøes selskab og gennem årene har fulgt hende som tv-vært i dejlige livsstilsprogrammer, hvor hun sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, badehoteller og øer, så har du måske bemærket, at hun har tabt sig. Faktisk har hun smidt hele 20 kilo det seneste år, og det har fået mange seerer til at spørge hende, hvordan det er lykkes hende at opnå sådan et vægttab. 

Derfor har Anne Hjernøe skrevet bogen 'Stærk, let og mæt', hvor hun fortæller, hvad der virkede for hende, og hvad der kickstartede vægttabsforløbet. Det er en historie, der bl.a. indeholder erkendelsen af, at mellemmåltider er en af de store skurke.

"Det har være en ret grænseoverskridende proces, da jeg altid har betragtet det der med vægt, som en privatsag" indrømmer forfatteren."Men nu udgiver jeg hele historien, sammen med en skøn kostplan der forhåbentlig også kan gøre læseren mæt, let og glad".

 

ERROR: Content Element with uid "3262" and type "media" has no rendering definition!

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^