Tråd kurve stabelbare House Doctor
Gulvløber naturfarve
Termokande House Doctor
Care by Me
Salat med lange bagt med krydderurter
Redaktionen

Fra Anne Hjernøes køkken kommer en nem opskrift på en skøn salat med stykker af den delikate fisk 'Lange'.

Fisken er en både lækker og mager fisk med hvidt, fast kød, der minder om torskens. Salaten med de bagte krydderurter, er så dejligt mættende, at den også er velegnet som hovedmåltid.  

Ingredienser til salaten

  • 1 stort salathoved eller blandede salater efter smag
  • 1 dl smuttede mandler
  • Koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 bundt frisk dild
  • Skal og lidt saft af 1 økologisk citron
  • Flagesalt
  • Friskkværnet sort peber

Ingredienser til tilberedning af fisken

  • 450 g lange- eller torskefilet
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • Skal af 1 økologisk citron
  • Saft af ½-1 økologisk citron
  • ½ dl koldpresset jomfruolivenolie
  • Flagesalt
  • Friskkværnet sort peber
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 bananskalotteløg

Opskrift

  • Læg langefileten på bagepapir i et fad. Kom dild, persille, hvidløg, citronsaft og fintrevet -skal, olivenolie samt salt og peber i foodprocessoren og kør, til du har en grovhakket krydderurteblanding.
  • Rist solsikkekernerne let gyldne på en tør pande og pil og hak skalotteløget fint. Vend begge dele i blandingen.
  • Smør toppingen på fisken og bag den i ovnen i ca. 18-20 minutter ved 200 grader. Tjek med en lille kniv, at fisken er, som du vil have den, ellers giv den et par minutter til. Lad fisken køle af, til den er lun.
  • Vend imens de smuttede mandler i lidt olie og steg dem ved svag varme på en pande i lang tid. Hold øje med dem, de skal være lysebrune i farven. Bliver de mørke, bliver de bitre. Tag dem af panden og lad dem køle af.
  • Skyl salaten, slyng den tør, bræk den i stykker og fordel den på et fad. Bland salaten med finthakket dild og fintrevet citronskal.
  • Fordel den lune lange i pæne stykker over salaten. Dryp med lidt olie og citronsaft. Drys med salt og peber samt de ristede mandler og servér.

Ny bog fra Anne Hjernøe

Hvis du nyder Anne Hjernøes selskab og gennem årene har fulgt hende som tv-vært i dejlige livsstilsprogrammer, hvor hun sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, badehoteller og øer, så har du måske bemærket, at hun har tabt sig. Faktisk har hun smidt hele 20 kilo det seneste år, og det har fået mange seerer til at spørge hende, hvordan det er lykkes hende at opnå sådan et vægttab. 

Derfor har Anne Hjernøe skrevet bogen 'Stærk, let og mæt', hvor hun fortæller, hvad der virkede for hende, og hvad der kickstartede vægttabsforløbet. Det er en historie, der bl.a. indeholder erkendelsen af, at mellemmåltider er en af de store skurke.

"Det har være en ret grænseoverskridende proces, da jeg altid har betragtet det der med vægt, som en privatsag" indrømmer forfatteren."Men nu udgiver jeg hele historien, sammen med en skøn kostplan der forhåbentlig også kan gøre læseren mæt, let og glad".

 

 

Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet appelsinmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Her får du opkriften på en nem og rigtig lækker appelsinmarmelade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza aubergine

En skøn og nem pizza med pesto, aubergine og solmodne tomater.

Læs mere
Sensommer
Æblesolbærtærte

Her en tærte, som på herligste vis forener sæsonens frugt og bær i en himmelsk mundfuld!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt rødtunge med friske tomater

Rødtungen er ikke kun en skøn spise, men samtidig en sund og mager fisk, rig på selen, som er et livsvigtigt sporstof, der modvirker en række alvorlige sygdomme som fx cancer og hjerte-karlidelser. Rødtungen gør sig blandt andet rigtig godt i selskab med friske, bagte tomater.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Blåbærsaft

Blåbær er smagen af sensommer, og har man ikke blåbær i sin have, så bugner grøntafdelingen af blåbær i august og september, ligesom udvalgte frugtplantager tilbyder selvpluk i sæsonen. De nyplukkede blåbær er en himmelsk mundfuld, skønne på yoghurten og i salaten, men kan også hældes på glas som...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ras el hanout - Smagen af Marokko

Med ras el hanout får man smagen af det marokkanske køkken. Krydderiblandingen, der blandt andet bruges i tagine- og gryderetter med lam, kylling og couscous samt i dip, fars, rubs og marinader, findes i mange versioner og kan købes færdigblandet. Men man kan også sagtens lave sin krydderiblanding,...

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Bagte blommer

Nyd dem som de er til den lille sult om eftermiddagen, eller brug den søde, runde frugt i kager og desserter. Og husk at sæsonens mirabeller og blommer også i høj grad har berettigelse i madlavninganden og blandt andet er helt fantastiske i fx salater eller som kompot eller chutney.
Her en nem...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
KETO opskrift: Kyllingelår med dampede grønne bønner og svampesovs

Fra kostrådgiver Jane Faerbers indspirende bog ’Keto - Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt’, bringer vi en yndlingsopskrift med masser af smag og en herlig svampesovs til at dyppe de grønne bønner i.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Hyldebærsaft

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Sensommer
Blommesæson

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Riviera Maison barstol

Riviera Maison barstol

Skoreoler - Flere størrelser

Skoreoler - Flere størrelser

Riviera Maison olie-/eddike

Riviera Maison olie-/eddike

Broste Copenhagen Nordic Coal

Broste Copenhagen Nordic Coal

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Send en hilsen
^