Opskrift: Borsjtj - Russisk ukrainsk rødbedesuppe

Opskrift: Borsjtj - Russisk ukrainsk rødbedesuppe 

Den smukke dybrøde rødbedesuppe, kaldet borsjtj, er en skøn russisk og ukrainsk klassiker med masser af smag, vitaminer og fibre. Her får du opskriften på Borsjtj samt opskrift på små kuvertbrød ...

Borsjtj

(Til 4 - 6 personer)

 

Ingredienser

  • ½ kg rødbeder
  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 1 persillerod
  • 1 spsk. olie 
  • 1-2 spsk balsamico vineddike
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 hvidkålshoved
  • 1 mellem kartoffel 
  • 1 1/2 liter grønsagsbouillion
  • salt & peber
  • cremefraiche eller skyr
  • bredbladet persille

Tilberedning

  • Rødbeder, løg, gulerødder og persillerod rives og sauteres i olie i gryde i 5 minutter under omrøring 
  • Tilføj balsamico og sukker
  • Hvidkål og kartoffel rives, tilføjes og sauteres kort
  • Bouillon hældes ved, og koger under svag varme i cirka en time
  • Blend herefter evt. suppen, så den bliver ensartet og giv den et opkog
  • Smag til med salt, peber og sukker
  • En god skefuld cremefraiche eller skyr kommes på hver portion og drysses med hakket frisk bredbladet persille.


Kuvertbrød

(15 stk.)

 

Ingredienser

  • 25 g. gær
  • 1 dl lun mælk
  • 1 æg
  • 1/2 tsk salt
  • 300 g. hvedemel
  • 50 g. blød smør
  • 150 g. skyr
  • Groft salt 
  • Tørret persille

Tilberedning

  • Smuldr gær i skålen og tilføj den lunede mælk.
  • Rør blandingen jævn
  • Tilføj sammenpisket æg, salt og det meste af melet.
  • Rør blandingen jævn
  • Tilsæt blødgjort smør og skyr samt mel og ælt til dejen er glat og jævn.
  • Tildæk dejen med låg eller et rent viskestykke
  • Sæt den til hævning 1 1/2 time
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. 
  • Tril dejen til boller
  • Sæt bollerne tæt på bagepladen og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min. 
  • Pensl med æg og drys med groft salt og tørret persille. 
  • Brødene pensles med sammenpisket æg 
  • Bag brødene midt i ovnen ved 250° i ca. 10 minutter
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^