Tank top & t-shirt B. Copenhagen
Riviera Maison hos Rosen-Lund.dk
MIIEGO AL3+ FREEDOM
Stor LED pære
Opskrift: Borsjtj - Russisk ukrainsk rødbedesuppe
Redaktionen

Den smukke dybrøde rødbedesuppe, kaldet borsjtj, er en skøn russisk og ukrainsk klassiker med masser af smag, vitaminer og fibre. Her får du opskriften på Borsjtj samt opskrift på små kuvertbrød ...

Borsjtj

(Til 4 - 6 personer)

 

Ingredienser

  • ½ kg rødbeder
  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 1 persillerod
  • 1 spsk. olie 
  • 1-2 spsk balsamico vineddike
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 hvidkålshoved
  • 1 mellem kartoffel 
  • 1 1/2 liter grønsagsbouillion
  • salt & peber
  • cremefraiche eller skyr
  • bredbladet persille

Tilberedning

  • Rødbeder, løg, gulerødder og persillerod rives og sauteres i olie i gryde i 5 minutter under omrøring 
  • Tilføj balsamico og sukker
  • Hvidkål og kartoffel rives, tilføjes og sauteres kort
  • Bouillon hældes ved, og koger under svag varme i cirka en time
  • Blend herefter evt. suppen, så den bliver ensartet og giv den et opkog
  • Smag til med salt, peber og sukker
  • En god skefuld cremefraiche eller skyr kommes på hver portion og drysses med hakket frisk bredbladet persille.


Kuvertbrød

(15 stk.)

 

Ingredienser

  • 25 g. gær
  • 1 dl lun mælk
  • 1 æg
  • 1/2 tsk salt
  • 300 g. hvedemel
  • 50 g. blød smør
  • 150 g. skyr
  • Groft salt 
  • Tørret persille

Tilberedning

  • Smuldr gær i skålen og tilføj den lunede mælk.
  • Rør blandingen jævn
  • Tilføj sammenpisket æg, salt og det meste af melet.
  • Rør blandingen jævn
  • Tilsæt blødgjort smør og skyr samt mel og ælt til dejen er glat og jævn.
  • Tildæk dejen med låg eller et rent viskestykke
  • Sæt den til hævning 1 1/2 time
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. 
  • Tril dejen til boller
  • Sæt bollerne tæt på bagepladen og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min. 
  • Pensl med æg og drys med groft salt og tørret persille. 
  • Brødene pensles med sammenpisket æg 
  • Bag brødene midt i ovnen ved 250° i ca. 10 minutter
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter. At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det betyder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pandekager - Nemt & lækkert

I anledning af årets Pandekagedag den 25. februar bringer vi her opskriften på de dejligste, sprøde pandekager. De kan nydes med fx rårørte bær af frosne bær, vaniljeis, chokolade-nøddecreme eller muscovadosukker.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bagte rødbeder

Bagte rødbeder er en rigtig delikatesse, der egner sig godt som tilbehør til kødretter, men som også er en herlig appetizer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hvorfor er banankage mere populær end gulerodskage?

Med hele 424.000 søgninger var banankagen den mest søgte kageopskrift på arla.dk sidste år, og deres klassiske kageopskrift har faktisk bestridt førstepladsen siden 2014. Til gengæld er gulerodskagen, der tidligere lå nummer 3, fuldstændig røget ud af listen.
Dét kan jo ikke være rigtigt!...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grydebrød

Det flotte brød er langtidshævet, bagt i støbejerns gryde og har en super sprød skorpe og lækker blød krumme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Broccoli- & porretærte

Nem opskrift på den lækreste broccoli- & porretærte. Lige til frokostbordet såvel som den lette middagsanretning.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos, råkostsalater, bagte i...

Læs mere
Vinter
Kakao for voksne

Opskrifter til en kølig dag: Varm kakao med fransk appelsinlikør og lune, hjemmebagte croissanter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gravad laks

Gravad betyder at indgnide rå fisk med salt, sukker, dild og krydderier. Efter 1-3 døgn trækkes væsken ud af kødet og giver fisken en helt ny konsistens og smag. Syltet fennikel kan med fordel laves på forhånd. Lav rigeligt, for de smager også dejligt i en frisk salat!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Interdesign

Interdesign

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
^