Rødspætter i krydret kokosmælk, ingefær og chili - med lynstegt salat.
Tilberedningstid ca. 35 min.
Fisk i kokosmælk
• 300g rødspætte
• 2 dl kokosmælk
• 1 tsk olie
• 2 cm ingefærrod
• 2 fed hvidløg
• 1 løg
• ½ chili
• ½ dl ris
• 350g gulerødder
• 2 tsk stødt koriander
• 1 spsk æblegele
Fremgangsmåde
I olien sauteres koriander, løg i strimler, finthakket ingefær og chili efter smag så det bliver glasklart i farven. Til sidst tilsættes presset hvidløg. Hæld kokosmælk og ris ved og lad det koge godt igennem. Smag til med æblegele eller 2 tsk sirup/ sukker og salt. Læg fisken i et ovnfast fad med gulerødder i stave, hæld kokosmælk en ved og lad retten simre i ovnen uden låg i ca. 15-20 min. Tjek at risene ligger i væden.
Lyn stegt salat
• 200g iceberg salat
• 2 tsk sesamolie
• 1 spsk soja
• ½ spsk citronsaft
Fremgangsmåde
Olien opvarmes, salaten snittes groft. Når olien er hel varm steges salaten ca. 1-2 minutter mens du rører rundt. Server salaten til fiskeretten og dryp med soja og citron.