Nye plejende vinterfavoritter
Dameur Bering Classic
Stribet sengetøj
DroneRune plakat
Rødspætte

- med cahewsmør og blomkål i grønkålspesto. En skøn, skøn ret fra den nye kogebog Hedeturen går til køkkenet, skrevet af Søs Wollesen, Louise Bruun og Birdie Bjerregaard ...

En god rødspætte er altid en fornøjelse for ganen, og cashewsmørret i denne ret giver den traditionelle danske fisk et lidt anderledes twist. Opskriften er fra den nye kogebog Hedeturen går til køkkenet, som er skrevet af Søs Wollesen, Louise Bruun og Birdie Bjerregaard. Retten er, ligesom alle de andre skønne retter i bogen, fuld af sunde, gode ingredienser, som ikke mindst kvinder i overgangsalderen, har behov for.
I retten indgår f.eks. cashewnødder, som indeholder tre energigivende næringsstoffer; protein, kulhydrat og fedt. Mængden af mættet fedt (den type fedt, vi helst ikke skal have for meget af) i nødder er meget lav, og de indeholder hverken kolesterol eller transfedtsyrer. Til gengæld indeholder nødder masser af de sunde enkelt-umættede fedtsyrer – heriblandt de vigtige vegetabilske omega-3 og omega-6 fedtsyrer.

Her følger opskriften på rødspætte med cashewsmør – og nederst følger blomkål i grønkålspesto:


Rødspætte
• 1 rødspætte per person
• smør til stegning
• havsalt

Cashewsmør
• 200 g cashewnødder
• 2 fed hvidløg
• 1 bundt dild
• saft af 1 citron

Sådan gør du:
• Smelt en klat smør på panden.
• Steg rødspætterne, til de er lysebrune – cirka 5 minutter på hver side ved svag varme.
• Krydr med salt.
• Kom cashewnødder, hvidløg, dild og citronsaft i en blender og kør, til konsistensen er som fed, lækker smør.
• Server rødspætten med smørret ovenpå og en stor skål kålsalat.

Blomkål i grønkålspesto
• ½ blomkålshoved

Pesto
• 4 stilke grønkål – kan erstattes med
frisk spinat
• 1 håndfuld valnødder
• 2 fed hvidløg
• saft af ½ citron
• 2 dl olivenolie
• 1 nip havsalt

Sådan gør du:
• Hak blomkålen fint og stil det til side i en skål.
• Kom alle ingredienserne til pestoen i en blender.
• Kør til konsistensen er fin og jævn.
• Spæd eventuelt op med lidt mere olie.
• Bland pestoen med blomkålen.
• Smag til med salt.

Opskrifter & råvarer
Råsyltede sprøde grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

Skøn vegetarisk sensommerret med bøffer af kigærter, hørfrø, søde kartofler og fuldkornshvede, og med spidskål/æblesalat og yoghurtdressing til.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas,...

Læs mere
Halloween
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hvad hedder de forskellige chilier og hvor stærke er de?

Nogle mennesker er helt vilde med chili og kan næsten ikke få nok af frugtens varme, brændende fornemmelse i munden. Andre oplever en så voldsom reaktion, at de går en stor bue uden om stærke chiliretter. Men alle kan nok blive enige om, at chili i moderate mængder kan gøre den helt store forskel i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
8 fantastiske fiskeretter du bliver nødt til at prøve

Få nye herlige retter på bordet med sæsonens fisk; Torsk, rødspætte, kulmule, kuller, mørksej og hvilling. Prøv fx en herlig karryfisk med æbler svampe og porrer, thai-inspireret sej med sambal oelek og fiskesauce, rødspætteruller med parmaskinke og ost - eller flødegratineret torsk med pasta og...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Valdemarsro på bestsellerlisten for fjerde gang

Sjældent har kogebøger fået så mange varme anbefalinger som opskriftssamlingerne fra Valdemarsro. Med sine fire bøger har forfatteren, Ann-Christine Hellerup Brandt, formået at skrive kogebøger, der i den grad appellerer til alle os, der nyder at tilberede et godt måltid med gode råvarer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn måltidssalat med blomkål, halloumi og granatæble fra Anne Hjernøes 'Stærk overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye, inspirerende bog 'Stærk...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Bubble drikkeglas

Bubble drikkeglas

Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

Spisestel David Austin

Spisestel David Austin

Shopping Nyheder
Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

La Gabbianella - Italiensk keramik

La Gabbianella - Italiensk keramik

Tekande

Tekande

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

Nye Bøger
^