Nye plejende vinterfavoritter
Dameur Bering Classic
DroneRune plakat
Spisebordsstole til Sverige
Rødspætte

- med cahewsmør og blomkål i grønkålspesto. En skøn, skøn ret fra den nye kogebog Hedeturen går til køkkenet, skrevet af Søs Wollesen, Louise Bruun og Birdie Bjerregaard ...

En god rødspætte er altid en fornøjelse for ganen, og cashewsmørret i denne ret giver den traditionelle danske fisk et lidt anderledes twist. Opskriften er fra den nye kogebog Hedeturen går til køkkenet, som er skrevet af Søs Wollesen, Louise Bruun og Birdie Bjerregaard. Retten er, ligesom alle de andre skønne retter i bogen, fuld af sunde, gode ingredienser, som ikke mindst kvinder i overgangsalderen, har behov for.
I retten indgår f.eks. cashewnødder, som indeholder tre energigivende næringsstoffer; protein, kulhydrat og fedt. Mængden af mættet fedt (den type fedt, vi helst ikke skal have for meget af) i nødder er meget lav, og de indeholder hverken kolesterol eller transfedtsyrer. Til gengæld indeholder nødder masser af de sunde enkelt-umættede fedtsyrer – heriblandt de vigtige vegetabilske omega-3 og omega-6 fedtsyrer.

Her følger opskriften på rødspætte med cashewsmør – og nederst følger blomkål i grønkålspesto:


Rødspætte
• 1 rødspætte per person
• smør til stegning
• havsalt

Cashewsmør
• 200 g cashewnødder
• 2 fed hvidløg
• 1 bundt dild
• saft af 1 citron

Sådan gør du:
• Smelt en klat smør på panden.
• Steg rødspætterne, til de er lysebrune – cirka 5 minutter på hver side ved svag varme.
• Krydr med salt.
• Kom cashewnødder, hvidløg, dild og citronsaft i en blender og kør, til konsistensen er som fed, lækker smør.
• Server rødspætten med smørret ovenpå og en stor skål kålsalat.

Blomkål i grønkålspesto
• ½ blomkålshoved

Pesto
• 4 stilke grønkål – kan erstattes med
frisk spinat
• 1 håndfuld valnødder
• 2 fed hvidløg
• saft af ½ citron
• 2 dl olivenolie
• 1 nip havsalt

Sådan gør du:
• Hak blomkålen fint og stil det til side i en skål.
• Kom alle ingredienserne til pestoen i en blender.
• Kør til konsistensen er fin og jævn.
• Spæd eventuelt op med lidt mere olie.
• Bland pestoen med blomkålen.
• Smag til med salt.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Rugbrødsboller

Opskriften på de rustikke rugbrødsboller med knækket rug er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet.

Opskriften lever ganske vist ikke op til fuldkorslogoet, men er en god kilde til mere fuldkorn i hverdagen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Miljø
Årets Fuldkornsdag 2023: Få opskriften på superlækkert fuldkornsrugbrød

I anledningen af Årets Fuldkornsdag, fredag den 20. januar 2023, vil Fuldkornspartnerskabet sørge for at vi alle ved, hvordan man nemt bager med fuldkorn. Her får du opskriften, udarbejdet i samarbejde med den populære madblogger, Cathrine Brandt, som er surdejsnørd og forfatter til bøgerne 'Surdej'...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet lun og krydret rødkål med hindbæreddike og appelsin

Blandt lækkerierne på julebordet er naturligvis rødkål, som kan serveres frisk i salat med æbler, rødløg og nødder, og en frisk vinaigrette med citron og honning. Men selvom en friske rødkålssalat er god, så er den lune svær at komme uden om som tilbehør til and og flæskesteg. Her er opskriften på...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Luise Vindahls græskarquiche med karamelliserede løg + grønkål

Fra bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindal kommer endnu en super inspirerende bog med 100 nye skønne, vegetariske opskrifter.

I 'Green Kitchen Quick + Slow' er der opskrifter på sund og lækker mad med masser af friske råvarer; fra nemme retter, der kan laves i en fart i hverdagen,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Dejen til Meyers honninghjerter skal forberedes i november

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønkål - vinterens konge

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Råsyltede sprøde grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Karaffel

Karaffel

Indskudsbakker

Indskudsbakker

Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

Shopping Nyheder
Kai Gade Hansen plakat

Kai Gade Hansen plakat

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Sommer, af Camilla Plum

Sommer, af Camilla Plum

Spisebordsstole

Spisebordsstole

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^