Velkommen til KvindeGuidens opskriftsunivers
Her finder du opskrifter på grøn hverdagsmad, klassiske kager og gæstemenuer – til hverdag og fest.

Rødspætte med karamelliseret blomkål og grønne bønner 

Fra Anne-Sophie Lahmes skønne opskriftsamling 'Køkkenterapi' bringer vi her en skøn ret med rødspætte. Det er en opskrift, der beviser, at fisk hverken er besværligt eller tager lang tid at lave, for med en stegetid på fire minutter kan alle være med!

Ingredienser:

  • 4 rødspættefileter
  • ca. 40 g smør
  • 50 g grønne bønner
  • ½ blomkålshoved
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 knsp stærk paprika
  • salt
  • peber

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200 grader, og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
  • Læg rødspættefileterne på bagepladen, drys med salt og peber, og læg en klat smør på hver filet. Vær ikke nærig med smørret, du skal bruge det som sovs senere. Lad fisken stå et øjeblik, mens du gør grøntsagerne klar.
  • Nip og skyl bønnerne, og skær blomkålen i skiver, eller del den i små buketter.
  • Når ovnen er varm, sætter du fisken ind og bager den i fire minutter.
  • Varm en tør pande op, til den er gennemvarm. Den skal ikke ryge. Smelt resten af smørret på panden sammen med 2 spsk olivenolie, og steg blomkål og grønne bønner på panden. Når blomkålen er begyndt at få gyldenbrune kanter, krydrer du med begge slags paprika og fennikelfrø og salt. Lad dem stege et minuts tid længere.
  • Anret to tallerkener med fisken nederst og grøntsagerne ovenpå, hæld forsigtigt smørsaucen fra fisken over, og servér.
 Farverige smoothies med bær og frugt – perfekte til varme dage
Opskrifter & råvarer
5 læskende lækre smoothies - med bær, annanas, kokos og akaciehonning 

Smoothies er et nemt, sundt og mættende mellemmåltid – og så smager de fantastisk.

Med frugt, bær, grøntsager og yoghurt kan du hurtigt blende dig til en farverig og cremet drik, der både slukker tørsten og giver kroppen et naturligt energiboost. Brug dine favoritingredienser og eksperimentér dig…

Læs mere
Sesamboller til både burgere og sandwich.
Opskrifter & råvarer
Sesamboller til burger og sandwich 

Sesamboller er den perfekte allround bolle, ideel til både burger og sandwich. Disse luftige og lækre boller er nemme og hurtige at lave og passer perfekt til picnicen eller som en del af madpakken. Med en sprød sesamtop og blød krumme er de også perfekte til en hjemmelavet sandwich eller burger.

Læs mere
Kartoffelmad: En hjemmerørt mayonnaise gør hele forskellen
Opskrifter & råvarer
Kartoffelmad med hjemmelavet mayonnaise: En nem og dejlig klassiker 

Sæsonen for de små nye frilandskartofler skal fejres med en rigtig smørrebrødsklassiker: Kartoffelmaden. Faktisk er kartoffelmaden så populær, at selv finere danske frokostrestauranter har den med på menuen.

Læs mere
Hjemmelavet frugt- og bærmos i skål klar til servering
Opskrifter & råvarer
Super nem og alsidig hjemmelavet frugt- og bærmos 

Hjemmelavet frugt- og bærmos er nem at tilberede, indeholder kun ganske lidt raffineret sukker og smager helt fantastisk med is og desserter, kager - og ikke mindst på toppen af yoghurten.

Læs mere
Alt om grønne asparges: Tilberedning, sæson og opskrifter
Opskrifter & råvarer
Grønne asparges - Tilberedning & opskrifter 

Hvordan ser en god asparges ud? Skal asparges skrælles? Skal de træede ender skæres eller brækkes af? Kan grønne asparges spises rå?

Læs mere
Rabarberkompot til både sødt og salt
Opskrifter & råvarer
Rabarberkompot – sødt, syrligt og alsidigt 

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstaveligste forstand – at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter. Men de lange stængler er også velegnede som tilbehør til både grillet kød og fjerkræ.

Her får du en klassisk opskrift på rabarberkompot, som kan serveres både varm og kold –…

Læs mere
Varme hveder til Store Bededag
Forår
Hjemmebagte varme hveder til Store Bededag  

Fredag den 16. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare.

De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og dét er de også når der er fintmalet fuldkornsmel i.

Her får…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Cheesecake med lime - Sød, syrlig - og helt uimodståelig! 

Har du smag for syndige, søde og syrlige kager? Så vil du elske cheesecake med lime. Her mødes den klassiske cremede ostekage med friskheden fra lime – og resultatet er en uimodståelig balance mellem sødt og syrligt.

Læs mere
Opskrift: Klassisk rabarbertærte med kold flødeskum og friske jordbær på toppen.
Opskrifter & råvarer
Rabarbertærte med friske jordbær - Syrligt møder sødt! 

Det er sæson for den alsidige rabarber, der kan nydes både kold og varm - eller lun som her i en herlig tærte, hvor de syrlige rabarber møder sød marcipan og serveres med en skefuld kold cremefraiche eller rørt vaniljeis og friske jordbær på toppen.

Kagen er fuld af gode råvarer; smør, sukker og…

Læs mere
Påskeopskrifter med forårets råvarer
Opskrifter & råvarer
Påskeopskrifter: 12 lækre retter til påskefrokosten 

Foråret er kommet med lys og lune dage, sprøde tulipaner og anemoner i skovbunden - og dét skal fejres i påsken. Måske kan der i påskedagene blive tid til at nyde en ægte dansk påskefrokost, et veldækket bord med sildebasser, lam, æg og forårssalater – og snaps, ikke at forglemme. Altså sådan en…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^