Kategori:
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Ristet mysli med råchokolade
Til et stort glas ristet mysli skal du bruge:
Ingredienser
- 150 g hasselnødder
- 3 dl havregryn eller fiberhavregryn
- 2 dl speltflager eller havregryn
- 2 dl hele hørfrø
- 2 dl solsikkefrø
- 2 dl græskarkerner
- ½ dl rapsolie eller solsikkeolie
- ½ dl vand
- 4 spsk. flydende honning eller lys sirup
- 2 dl tørrede blåbær, tranebær eller rosiner
- 150 råchokolade (70% eller 100%)
Opskrift
- Sæt ovnen på 175 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Rist hasselnødderne på en tør pande, indtil den tynde skal begynder at blive brun og sprække.
- Kom nødderne over på et rent viskestykke, og gnid skallerne af.
- Bland gryn, frø, kerner og nødder sammen, og hæld dem ud på bagepladen. Bland rapsolie, vand og honning, og dryp blandingen over myslien. Vend rundt i myslien, og rist den midt i ovnen i 25-30 minutter.
- Rør i den af og til, så den ikke brænder på, men får en smuk gyldenbrun farve. Lad myslien køle af og eftertørre på pladen natten over.
- Bland de tørrede bær og den hakkede chokolade i.
- Opbevares køligt i et glas med tætsluttende låg.