Pyjamas - hvid fra byNORD
Kunstplakat af Farah Atassi
Laforma 3-personers havesofa i massiv teak
Øreringe Mette Scherning
Opskrift: Ristet mysli med råchokolade
Redaktionen

Glad for yoghurt eller skyr med drys på toppen? Så skal du prøve denne opskrift på knasende sprød og super delikat mysli med råchokolade. Opskriften er udarbejdet af den populære svenske konditor, Elisabeth Johanssons, som blandt andet har skrevet de super inspirerende bøger 'Vild med chokolade' og 'Lakrids'.

Til et stort glas ristet mysli skal du bruge:

Ingredienser

  • 150 g hasselnødder
  • 3 dl havregryn eller fiberhavregryn
  • 2 dl speltflager eller havregryn
  • 2 dl hele hørfrø
  • 2 dl solsikkefrø
  • 2 dl græskarkerner
  • ½ dl rapsolie eller solsikkeolie
  • ½ dl vand
  • 4 spsk. flydende honning eller lys sirup
  • 2 dl tørrede blåbær, tranebær eller rosiner
  • 150 råchokolade (70% eller 100%)

Opskrift

  • Sæt ovnen på 175 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
  • Rist hasselnødderne på en tør pande, indtil den tynde skal begynder at blive brun og sprække.
  • Kom nødderne over på et rent viskestykke, og gnid skallerne af.
  • Bland gryn, frø, kerner og nødder sammen, og hæld dem ud på bagepladen. Bland rapsolie, vand og honning, og dryp blandingen over myslien. Vend rundt i myslien, og rist den midt i ovnen i 25-30 minutter.
  • Rør i den af og til, så den ikke brænder på, men får en smuk gyldenbrun farve. Lad myslien køle af og eftertørre på pladen natten over.
  • Bland de tørrede bær og den hakkede chokolade i.
  • Opbevares køligt i et glas med tætsluttende låg.
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hvad hedder de forskellige chilier og hvor stærke er de?

Nogle mennesker er helt vilde med chili og kan næsten ikke få nok af frugtens varme, brændende fornemmelse i munden. Andre oplever en så voldsom reaktion, at de går en stor bue uden om stærke chiliretter. Men alle kan nok blive enige om, at chili i moderate mængder kan gøre den helt store forskel i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
8 fantastiske fiskeretter du bliver nødt til at prøve

Få nye herlige retter på bordet med sæsonens fisk; Torsk, rødspætte, kulmule, kuller, mørksej og hvilling. Prøv fx en herlig karryfisk med æbler svampe og porrer, thai-inspireret sej med sambal oelek og fiskesauce, rødspætteruller med parmaskinke og ost - eller flødegratineret torsk med pasta og...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Valdemarsro på bestsellerlisten for fjerde gang

Sjældent har kogebøger fået så mange varme anbefalinger som opskriftssamlingerne fra Valdemarsro. Med sine fire bøger har forfatteren, Ann-Christine Hellerup Brandt, formået at skrive kogebøger, der i den grad appellerer til alle os, der nyder at tilberede et godt måltid med gode råvarer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn måltidssalat med blomkål, halloumi og granatæble fra Anne Hjernøes 'Stærk overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye, inspirerende bog 'Stærk...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Flødegratineret torsk med pasta og purløg

Torsk er med sin milde smag og fine, hvide kød en alsidig fisk, der kan meget mere end koges til den klassisk nytårsret med sennepssauce og hvide kartofler. Torsk kan steges på pande, bages, dampes, koges og grilles, og så fungerer den med sin neutrale smag med rigtig mange dejlige krydderier. Med...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kuller i kokos og karry

Kuller er en torskefisk, der både i smag og konsistens minder om om torsk, kulmule, hvilling, sej og lange. Kuller kan derfor ofte anvendes som erstatning for andre torskefisk, og det kan være godt at huske, når prisen på torsk stikker af omkring nytår, og når der i sommermånederne fiskes færre...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte rødspætteruller med parmaskinke og ost

Der er flere gode grunde til at den pandestegte rødspætte er Danmarks nationalret. Først og fremmest gør fiskens milde smag og hvide kød, den magre fladfisk til en delikatesse. Rødspætten er også en yderst alsidig fisk, der både kan steges, dampes og bages. Derudover er der rigtig mange rødspætter i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Mørksej tilberedt med sambal oelek, fiskesauce, ananas og peanuts

Sejen er en af Nordsøens største torskefisk og kan nå en vægt på hele 20 kilo. Smagen mildere og mere distinkt end torskens, og egner sig godt til fx en lækker thai-inspireret ret: Sejfrikadeller, ris og spidskålssalat med ananas og chili.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Skål - By Room

Skål - By Room

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Shopping Nyheder
La Gabbianella - Italiensk keramik

La Gabbianella - Italiensk keramik

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Stentøj Cara House Doctor

Stentøj Cara House Doctor

Vasketøjskurv på hjul

Vasketøjskurv på hjul

Nye Bøger
Shopping
Loppemarkeder 2023
^