Rosa bloklys fra Cozy Living
Påskeæg i glas fra Kodanska
Påskeæg i metal
Påskekrans:  Messingring til ophæng
Opskrift: Ristet mysli med råchokolade
Redaktionen

Glad for yoghurt eller skyr med drys på toppen? Så skal du prøve denne opskrift på knasende sprød og super delikat mysli med råchokolade. Opskriften er udarbejdet af den populære svenske konditor, Elisabeth Johanssons, som blandt andet har skrevet de super inspirerende bøger 'Vild med chokolade' og 'Lakrids'.

Til et stort glas ristet mysli skal du bruge:

Ingredienser

  • 150 g hasselnødder
  • 3 dl havregryn eller fiberhavregryn
  • 2 dl speltflager eller havregryn
  • 2 dl hele hørfrø
  • 2 dl solsikkefrø
  • 2 dl græskarkerner
  • ½ dl rapsolie eller solsikkeolie
  • ½ dl vand
  • 4 spsk. flydende honning eller lys sirup
  • 2 dl tørrede blåbær, tranebær eller rosiner
  • 150 råchokolade (70% eller 100%)

Opskrift

  • Sæt ovnen på 175 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
  • Rist hasselnødderne på en tør pande, indtil den tynde skal begynder at blive brun og sprække.
  • Kom nødderne over på et rent viskestykke, og gnid skallerne af.
  • Bland gryn, frø, kerner og nødder sammen, og hæld dem ud på bagepladen. Bland rapsolie, vand og honning, og dryp blandingen over myslien. Vend rundt i myslien, og rist den midt i ovnen i 25-30 minutter.
  • Rør i den af og til, så den ikke brænder på, men får en smuk gyldenbrun farve. Lad myslien køle af og eftertørre på pladen natten over.
  • Bland de tørrede bær og den hakkede chokolade i.
  • Opbevares køligt i et glas med tætsluttende låg.
Opskrifter & råvarer
Luise Vindahls græskarquiche med karamelliserede løg + grønkål

Fra bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindal kommer endnu en super inspirerende bog med 100 nye skønne, vegetariske opskrifter.

I 'Green Kitchen Quick + Slow' er der opskrifter på sund og lækker mad med masser af friske råvarer; fra nemme retter, der kan laves i en fart i hverdagen,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Dejen til Meyers honninghjerter skal forberedes i november

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Råsyltede sprøde grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

Skøn vegetarisk sensommerret med bøffer af kigærter, hørfrø, søde kartofler og fuldkornshvede, og med spidskål/æblesalat og yoghurtdressing til.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas,...

Læs mere
Halloween
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hvad hedder de forskellige chilier og hvor stærke er de?

Nogle mennesker er helt vilde med chili og kan næsten ikke få nok af frugtens varme, brændende fornemmelse i munden. Andre oplever en så voldsom reaktion, at de går en stor bue uden om stærke chiliretter. Men alle kan nok blive enige om, at chili i moderate mængder kan gøre den helt store forskel i...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Karaffel

Karaffel

Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Skål - By Room

Skål - By Room

Bubble drikkeglas

Bubble drikkeglas

Shopping Nyheder
Kai Gade Hansen plakat

Kai Gade Hansen plakat

Udtræks spisebord

Udtræks spisebord

La Gabbianella - Italiensk keramik

La Gabbianella - Italiensk keramik

Vasketøjskurv på hjul

Vasketøjskurv på hjul

Nye Bøger
Shopping
^