Raw Ratatouille

Raw Ratatouille

Raw Ratatouille 

Fra Susy Grundahls livsstilsbog "Retrokuren", bringer vi her en ret med hele paletten af farver, smag og vitaminer. Tilbered dig en god kop urtete, som du kan nyde til madlavningen, for det tager lidt tid at skære alle grønsagerne i små bitte stykker - altså helt petit!

Ingredienser:

  • 2 cm agurk
  • 2 cm squash
  • ½ lille rødløg
  • ½ grøn peber
  • ½ rød peber
  • 1 gulerod
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor tomat, uden indmad
  • 1 stor håndfuld finhakket persille
  • lidt frisk chili
  • 1 cm Noritang klippet i små strimler
  • 7 hakkede saltede mandler
  • 1 spsk. friskpresset citronsaft
  • 1-2 spsk. omega 3 olie

Sådan gør du:

  • Alle grønsager hakkes fint, meget fint. Det hele blandes sammen i en skål og står og trækker i 15 minutter.
  • Kom din Ratatouille ned i en rund serveringsform, så den ser flot ud på tallerkenen.
  • Serveres på toppen af en rundskåret plade Noritang.

Variation
Du kan tilsætte Raw Ratatouillen lidt finthakket laks. Eller server den som tilbehør til en friskstegt rødspætte eller den fine multe. Ratatouille smager også virkelig godt, når det hurtigt svitses på en varm pande med brune ris og små strimler kylling.

Retrokuren - Råkost, detox & forkælelse

Hvis man, som Susy Grundahl, gennem mere end 20 år, har beskæftiget sig med helsekost, og opbygget en succesfuld forretning baseret på salg af helsekost og helseprodukter, så er man næsten forpligtet til at lade sin viden og erfaring omkring helsekost komme andre til gode. Og det gør hun nu. I sin nye smukke bog ”Retrokuren – Råkost, detox & forkælelse” deler hun rundhåndet ud af sin store viden om sund livsstil.
Omdrejningspunktet er en 7-dages kur, hvor krop og sjæl udrenses, dårlige vaner sættes på hold og der er fokus på ro, selvforkælelse og mindfulness. Her er ingen løftede pegefingre eller formaninger, men varme anbefalinger, tips og ideer, som udspringer af Susys egne, personlige erfaringer. Og det føles som en meget personlig bog. Hist og her har Susy tilføjet små anekdoter fra sit eget liv og hverdag, hvilket gør bogen særlig inspirerende og autentisk.

At sidde og bladre i ”Retrokuren – Råkost, detox & forkælelse” er i sig selv den rene selvforkælelse. Man får lyst til selv at afprøve bogens mange tips og ideer, og man kan næsten ikke undgå at blive smittet af stemningen i Elisabeth Dahlbergs smukke billeder, der danner de perfekte rammer for Susys budskaber.

En varm og inspirerende bog, om at gøre noget godt for sig selv.

Titel: Retrokuren
Forfatter: Susy Grundahl
Bestilling: Bogen kan bestilles her >>

 

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^