phd thesis on poverty alleviation admission essay writing 7
Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Rabarbertærte - Syrligt møder sødt!
Redaktionen

Det er sæson for rabarber, der kan nydes i kompot - eller som her i en herlig tærte, hvor de syrlige rabarber møder sød marcipan, og serveres med en skefuld kold cremefraiche eller rørt vaniljeis. Kagen er fuld af smør, sukker og mandler - og kan således ikke rigtig anbefales til dem, der gerne vil passe på kalorieindtaget, til gengæld er kagen så fuld af smag, at man kan nøjes med et lille stykke.

Ingredienser til tærtedej:

  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 2 æggeblommer (gem hviderne til tærtefylden)
  • 250 g mel 
  • 1 tsk. bagepulver


Ingredienser til tærtefyld:

  • 400 rabarber
  • 6 spsk. sukker
  • Vaniljekorn fra en vaniljestang
  • 2 æggehvider
  • 150 g marcipan
  • 50 g smuttede, hakkede mandler


Tilberedning

  • Hæld mel i en skål, rør bagepulveret ud i melet og smuldr herefter smørret ned i mel/bagepulver. 
  • Bland sukker og æggeblommer i og saml dejen. Lad dejen hvile i en time i køleskab. 
  • Rens rabarberstilke og skær dem i 2 cm stykker. Kog dem med sukker, vanilje fra vaniljestang og ganske lidt vand til kompot. 
  • Si evt. vand fra kompotten og lad kompotten køle af.
  • Pisk æggehvider stive. Riv marcipan på et rivejern og vend marcipanen i hviderne. 
  • Vend forsigtigt den afkølede rabarberkompot i hviderne og tilføj de hakkede mandler.
  • Når tærtedejen har en times tid i køleskabet er den klar til at blive rullet ud til tærtebund.
  • Udrul halvdelen af dejen og fordel den i en smurt tærteform eller springform.
  • Fordel tærtefylden ovenpå.
  • Udrul den anden halvdel af dejen og skær dejen i strimler som lægges på kryds og tværs hen over tærten.
  • Bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 1 time på midterste ovnribbe. 
  • Server tærten lun.


Tilbehør:

  • Flødeskum, vaniljeis eller cremefraiche
Opskrifter & råvarer
8 fantastiske fiskeretter du bliver nødt til at prøve

Få nye herlige retter på bordet med sæsonens fisk; Torsk, rødspætte, kulmule, kuller, mørksej og hvilling. Prøv fx en herlig karryfisk med æbler svampe og porrer, thai-inspireret sej med sambal oelek og fiskesauce, rødspætteruller med parmaskinke og ost - eller flødegratineret torsk med pasta og...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Flødegratineret torsk med pasta og purløg

Torsk er med sin milde smag og fine, hvide kød en alsidig fisk, der kan meget mere end koges til den klassisk nytårsret med sennepssauce og hvide kartofler. Torsk kan steges på pande, bages, dampes, koges og grilles, og så fungerer den med sin neutrale smag med rigtig mange dejlige krydderier. Med...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kuller i kokos og karry

Kuller er en torskefisk, der både i smag og konsistens minder om om torsk, kulmule, hvilling, sej og lange. Kuller kan derfor ofte anvendes som erstatning for andre torskefisk, og det kan være godt at huske, når prisen på torsk stikker af omkring nytår, og når der i sommermånederne fiskes færre...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte rødspætteruller med parmaskinke og ost

Der er flere gode grunde til at den pandestegte rødspætte er Danmarks nationalret. Først og fremmest gør fiskens milde smag og hvide kød, den magre fladfisk til en delikatesse. Rødspætten er også en yderst alsidig fisk, der både kan steges, dampes og bages. Derudover er der rigtig mange rødspætter i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Mørksej tilberedt med sambal oelek, fiskesauce, ananas og peanuts

Sejen er en af Nordsøens største torskefisk og kan nå en vægt på hele 20 kilo. Smagen mildere og mere distinkt end torskens, og egner sig godt til fx en lækker thai-inspireret ret: Sejfrikadeller, ris og spidskålssalat med ananas og chili.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat

Der er efterspørgsel på danske sæsonfisk, kuller, mørksej, kulmule - og ikke mindst den lille hvilling. Hvilling fiskes året rundt, men højsæsonen for hvillingfiskeri er i september. Hvilling er en lille torskefisk med en dejlig mild smag. Fisken tilberedes i små fileter med skindsiden på, som...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kulmule med bagt rødbede, kartoffelmos og bløde løg

Hvis man gerne vil spise godt, sundt og bæredygtigt, bør man gå efter danske torskefisk, som er i sæson lige nu. Alle kender den klassiske torsk, men faktisk findes der mange flere fisk i samme familie, som ligner torsken i smag og konsistens, men som er et billigere alternativ. Prøv fx de dejlige...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt kulmule med oliven og citroncreme

Kulmulen er en lækker og mager fisk. Og så er den en god kilde til selen, som spiller en vigtig rolle for mange af kroppens biologiske processer, også i forhold til kroppens forsvar mod kræft.

Kulmulen er en torskefisk, der er i sæson hele året. Den er nem at tilberede og kan både steges, grilles,...

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Fransk pæretærte

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Stort drikkeglas

Stort drikkeglas

Karaffel

Karaffel

Shopping Nyheder
Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Kai Gade Hansen plakat

Kai Gade Hansen plakat

Vasketøjskurv på hjul

Vasketøjskurv på hjul

Stentøj Cara House Doctor

Stentøj Cara House Doctor

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
ANNONCER
^