RABARBERKOMPOT
Ingredienser
- 1 kg rensede rabarberstilke
- 2 dl. vand
- 300 g rørsukker
- Kornene fra 2 stk. vaniljestang
- 2 spsk. marizenamel udrørt i vand
Opskrift
- Rens rabarberne og skær dem i skiver på 1-2 cm.
- Hæld dem i en gryde med vand, rørsukker og vaniljekorn.
- Kog op, og lige før frugten smatter ud jævnes kompotten med marizenamel udrørt i vand.
- Tag gryden af blusset, hæld forsigtigt kompotten i en skål og lad den afkøle.
SPINATFRIKADELLER
Ingredienser
- 75g mel
- 100g finthakket spinat (udenfor sæson kan man bruge frossen spinat drænet for væde)
- 1 æggehvide
- ca. 1/2 dl mælk
- salt og peber og evt. en knivspids muskat.
Opskrift
- Rør ingredienserne sammen, pensel ½ tsk olie på en teflonpande og steg spinatdejen som 6 små pandekager i ca. 4 min på hver side ved svag varme.
ANDEBRYST
270g andebryst uden skind steges i på panden med salt og peber i lidt olie til den har ønsket konsistens 15-25 min.