Her får du en opskrift, som blot er en af mange skønne bageopskrifter fra bogen 'Meyers Bageskole'. Bemærk, at dejen skal hville natten over.
15 stk.
Ingredienser:
- 2 dl lunken mælk
- 1 dl lunkent vand
- 15 g gær
- 50 g smør
- 500 g hvedemel
- 15 g havsalt
- 2 spsk. hel kommen
Desuden:
- Vand til kogning
- 1 sammenpisket æg til pensling
- Havsalt til drys
Dag 1:
- Hæld mælk og vand i en skål, og rør gæren ud heri. Smelt smørret, og kom det i væsken sammen med mel, salt og kommen. Ælt dejen grundigt i skålen i 6-8 minutter, til dejen slipper kanterne.
- Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse, ca. 1 times tid.
Slå dejen ned på et melet bord, og rul den ud i 15 lange, tynde pølser á ca. 40 cm. Form dem til kringler, sæt dem på bageplader med bagepapir, dæk dem med et viskestykke, og kom dem i køleskabet til næste dag.
Dag 2:
- Bring en stor gryde med vand i kog, og dump kringlerne ned i vandet. Når de kommer op til overfladen efter nogle minutter, tages de op med en hulske. Læg kringlerne tilbage på bagepladen, og pensl dem med sammenpisket æg, og drys dem med havsalt.
- Bag kringlerne ved 180° i 15-18 minutter, til de er brune og gennembagte, og afkøl dem på en bagerist.
Tip: Du kan også drysse dine pretzels med spidskommen eller lakridspulver. Uhmmm!