Lav skønne pølsehorn til skovturen, fødselsdagen eller madpakken..
Ingredienser:
- 25 g smør
- 4 dl letmælk
- 1 dl tykmælk
- 25 g gær
- 2 tsk sukker
- 1 tsk groft salt
- ca. 800 g hvedemel
- Ketchup
- 8 pølser
Fremgangsmåde:
- Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
- Hæld blandingen i en skål, tilsæt tykmælken og rør gæren ud heri.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen.
- Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
- Del dejen i 3 lige store stykker og rul dem til en rund flad bolle.
- Del hvert bolle i 8 lagkagestykker.
- Fordel ketchuppen på "snitterne"
- Læg derefter pølsen på det brede stykke og rul dejen om pølsen fra den brede ende
- Læg pølsehornene på bagepapir på bageplader.
- Lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time.
- Pensl med sammenpisket æg og bag pølsehornene midt i en 225°
- Sæt dine pølsehorn i den varme ovn ca. 15 min.