(1350 kJ / 320 kcal per portion)
4 portioner
Ingredienser …
∙ 5 dl. Cremefine 7%
∙ 75 g sukker
∙ ½ stang vanille
∙ 3 blade husblas
∙ 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
∙ 1 dl vand
∙ 250 g bær, fx jordbær, blåbær, ribs, hindbær eller brombær
∙ ½ stang vanille
∙ 50 g sukker
Sådan gør du …
∙ Læg husblas i blød i koldt vand i 3-4 min.
∙ Tag den op og pres vandet fra.
∙ Varm langsomt Cremefine, sukker og vanille op til kogepunktet under omrøring.
∙ Smelt den udblødte husblas i den varme masse.
∙ Si blandingen igennem et finmasket sigte og fordel cremen i fire glas.
∙ Sæt glassene i køleskabet mindst 2 timer inden serveringen.
∙ Bring hyldeblomstsaft, vand, vanille og sukker i kog og lad det koge ind, til konsistensen er som sirup.
∙ Hæld den varme lage over bærrene og stil det på køl.
∙ Kom bærrene på toppen af penna cottaen og server.