Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Pære - sød, sprød og saftig

Pærer er skønne - også i sensommersalaten og marmeladen ...

Pærer smager skønt i salater. Prøv for eksempel en spændende kombination med pære, parma og parmasan eller pæremarmelade med safran og chili ...

Sød, sprød og saftig
Her i august bør man nyde sensommeren dejlige pærer. Smag og konsistens afhænger af sorten, men f.eks. egner den fine, grønne pære Clara Friis, med sin sprødhed og smag, sig godt til sæsonens salater og desserter.
”Det er vigtigt at få frugt og grønt nok, det ved vi alle. Ved at tænke frugt ind i nye retter får vi mulighed for at lokke både børn og voksne til at nyde for eksempel en pære på en anden måde end den klassiske frugt fra frugtskålen,” fortæller marketingkoordinator Pernille Bech fra Gartneribrugets Afsætningsudvalg, som oplyser, at de modne pærer, sammen med smagsprøver og inspiration, når supermarkeder som SuperBrugsen, Kvickly og Bilka i uge 34.

Spræl og smag til sensommersalaten
Clara Friis-pæren er oplagt som spændende tilbehør i for eksempel salat, hvor den går godt i spænd med både feta og gedeoste. Garneret med løg, purløg og andre friske krydderurter er succesen så godt som sikker. Pærens søde, milde smag og dens holdbarhed gør den samtidig unik blandt pærer, der ellers traditionelt skal spises hurtigt for at undgå at blive bløde.
”Den smukke, grønne pære med de svungne former er næsten ikke til at stå for. Dens friske fasthed giver lidt baghjul til de andre pærer, når det kommer til friskhed, og den holder sig sprød og lækker i køleskabet i længere tid. Det er nok også derfor, at de allerfleste pæretræer i plantagerne er Clara Friis,” siger Pernille Bech.

Pæremarmelade med safran og chili

Ingredienser ...:
• 1 kg modne pærer
• 1/2 g safran
• 1 rød chili•
• 3 dl Dansukker Lys Sirup
• 3-5 dl Dansukker Syltesukker

Sådan gør du ...:
Skræl pærerne. Del dem, og fjern kernehuset. Skær dem i tynde skiver, og kom dem i en kasserolle sammen med safran og lys sirup. Lad blandingen koge under låg i 5-10 minutter. Skyl i mellemtiden chilien, del den, og skær den i meget små stykker. Læg chili og syltesukker i gryden, og lad det koge i yderligere 2 minutter. Hæld blandingen på varme, skoldede glas. Opbevares koldt. Denne marmelade er god til blandt andet ost eller ristet brød.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Flødegratineret torsk med pasta og purløg

Torsk er med sin milde smag og fine, hvide kød en alsidig fisk, der kan meget mere end koges til den klassisk nytårsret med sennepssauce og hvide kartofler. Torsk kan steges på pande, bages, dampes, koges og grilles, og så fungerer den med sin neutrale smag med rigtig mange dejlige krydderier. Med...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kuller i kokos og karry

Kuller er en torskefisk, der både i smag og konsistens minder om om torsk, kulmule, hvilling, sej og lange. Kuller kan derfor ofte anvendes som erstatning for andre torskefisk, og det kan være godt at huske, når prisen på torsk stikker af omkring nytår, og når der i sommermånederne fiskes færre...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte rødspætteruller med parmaskinke og ost

Der er flere gode grunde til at den pandestegte rødspætte er Danmarks nationalret. Først og fremmest gør fiskens milde smag og hvide kød, den magre fladfisk til en delikatesse. Rødspætten er også en yderst alsidig fisk, der både kan steges, dampes og bages. Derudover er der rigtig mange rødspætter i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Mørksej tilberedt med sambal oelek, fiskesauce, ananas og peanuts

Sejen er en af Nordsøens største torskefisk og kan nå en vægt på hele 20 kilo. Smagen mildere og mere distinkt end torskens, og egner sig godt til fx en lækker thai-inspireret ret: Sejfrikadeller, ris og spidskålssalat med ananas og chili.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat

Der er efterspørgsel på danske sæsonfisk, kuller, mørksej, kulmule - og ikke mindst den lille hvilling. Hvilling fiskes året rundt, men højsæsonen for hvillingfiskeri er i september. Hvilling er en lille torskefisk med en dejlig mild smag. Fisken tilberedes i små fileter med skindsiden på, som...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kulmule med bagt rødbede, kartoffelmos og bløde løg

Hvis man gerne vil spise godt, sundt og bæredygtigt, bør man gå efter danske torskefisk, som er i sæson lige nu. Alle kender den klassiske torsk, men faktisk findes der mange flere fisk i samme familie, som ligner torsken i smag og konsistens, men som er et billigere alternativ. Prøv fx de dejlige...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt kulmule med oliven og citroncreme

Kulmulen er en lækker og mager fisk. Og så er den en god kilde til selen, som spiller en vigtig rolle for mange af kroppens biologiske processer, også i forhold til kroppens forsvar mod kræft.

Kulmulen er en torskefisk, der er i sæson hele året. Den er nem at tilberede og kan både steges, grilles,...

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Fransk pæretærte

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Råsyltede sprøde grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Bubble drikkeglas

Bubble drikkeglas

Spisestel David Austin

Spisestel David Austin

Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Shopping Nyheder
Vasketøjskurv på hjul

Vasketøjskurv på hjul

La Gabbianella - Italiensk keramik

La Gabbianella - Italiensk keramik

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Tekande

Tekande

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
ANNONCER
^