Tine K Home
Engelsk porcelæn
Sommerudsalg 50 %
Louisiana plakater
Paella med kylling og skaldyr
Redaktionen

Listen af ingredienser til paella, se lang og uoverskuelig ud, men når du først har dem i hus, så er det ikke nogen svær ret at tilberede. Og smagen af den klassiske, spanske ret, er en helt igennem uovertruffen oplevelse.

Ingredienser

  • 300 g kylling inderfilet
  • 300 g skaldyr
  • 1 rødløg
  • olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. paprika
  • 3-4 tråde safran, udblødt i 1 spsk kogt vand
  • 300 g basmati ris
  • 1 dl hvidvin
  • 1 l fiske- eller hønsebouillon
  • 150 g ærter
  • 1 rød peber
  • 1 håndfuld kruspersille
  • 1 citron
  • salt og peber

Opskrift

  • Pil og hak løget fint, og varm olivenolie i en dyb, tykbundet pande eller wok.
  • Steg løgternene ved jævn varme, indtil de er møre og bløde. Tilsæt presset hvidløg, cayennepeber, paprika og safran. Steg under omrøring i ca. 1 min.
  • Tilsæt de skyllede ris, og steg under omrøring i et par min., inden hvidvin og halvdelen af bouillonen tilsættes. Lad panden komme i kog, og lad det simre i ca. 10 min. Panden rystes jævnligt mens risene simrer. Rør ikke, så risikerer du at risene klistrer. Tilsæt lidt mere af bouillonen, hvis det er nødvendigt.
  • Varm olivenolie i en anden pande, og steg kylling inderfilet ved jævn varme i ca. 8. min, eller indtil de er gyldne og gennemstegte.
  • Tag kyllingestykkerne op og hold dem varme. Tilsæt lidt mere olivenolie, og varm panden godt op. Steg skaldyr ved høj varme i 3-4 min. Smag nu risene til med salt og peber, tilsæt afdryppede ærter og resten af bouillonen, og lad retten simre i yderligere 4-5 min., eller indtil risene er møre.
  • Når risene er færdige, lægges de stegte kyllingestykker og skaldyr over risene, panden fjernes fra varmen og dækkes med stanniol.
  • Lad retten trække i ca. 5 min., inden den pyntes med rød peber i strimler og hakket persille. Servér citronbåde og evt. godt brød til.
Opskrifter & råvarer
Focacciabrød med rosmarin

Nem opskrift på alletiders focacciabrød med rosmarin.

Læs mere
Sommer
Grillede tigerrejer med pamaskinke og salvie

En skøn, enkel og nem opskrift til grillen, som både fungerer som let forret eller som del af sommerens tapasbord.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rösti med broccoli og mynte

Fra Dansk Gartneri kommer her opskriften på et lækkert og grønt mellemmåltid, som er helt perfekt til madpakke og udflugt.

Læs mere
Sommer
Ærtesæson

Sæsonen for friske ærter, er ikke lang, så det gælder om at spise løs i juli, hvor de er allerbedst. De grønne ærter, er en sund snack og skønne i salater, og de friske ærtebælge behøver ikke gå til spilde. Ærtebælge kan fx ristes og nydes i salaten, eller blendes sammen med frugt i smoothie eller...

Læs mere
Sommer
Jordbærlagkage

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man oplever den fulde smag af friske sommerjordbær og friskpisket flødeskum mellem hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprødt pistacie-krokant.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kartoffelsalat i ærtecreme med radiser og bacon

Nyd sæsonens dejlige grøntsager; kartofler, grønærter og radiser - med sprød bacon på toppen. Uhmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sankt Hans 2019: Madkurven

Søndag aften den 23. juni tændes de store Sankt Hans bål, og inviterer til hyggelig picnictur til stranden. Her bringer vi en stribe idéer til lækre sandwich, salater og snacks. Fingergrønt er oplagt til picnic. Fyld plastikkasser med grønt i mundrette størrelser; cherrytomater, agurkestave,...

Læs mere
Sommer
Jordbær & pesto

Sæsonens solmodne jordbær, tilføjer smagen af sommer til salater, kager og koldskål. Faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser for alle de skønne sammenhæng, hvor jordbær passer ind. Prøv fx. den delikate oplevelse af jordbær og pesto, som her hvor rugkiksen har fået selskab af jordbær og...

Læs mere
Sommer
Jordbærkoldskål

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Forår
Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Vandhaner med kogende vand

Vandhaner med kogende vand

Riviera Maison barstol

Riviera Maison barstol

Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Send en hilsen
^