business plan competition list essay on admission
KANT køkkenrulleholder i egetræ
Justerbare hylder fra Yamazaki
Laforma 3-personers havesofa i massiv teak
Øreringe Mette Scherning
27. marts: Spansk paella dag
Redaktionen

Det spanske køkken byder på stribevis af delikate retter; tortilla, chorizo, crema catal, calamares fritos, tapas og gazpacho. Alligevel må paella nok siges, at være Spaniens ultimative nationalret, hvorfor den hyldes med sin helt egen mærkedag; Spansk paella dag.

Retten, som siges at stamme fra de Baleariske middelhavsøer øst for Valencia; Mallorca, Menorca, Ibiza, og Formentera, er kendt verden over for den udsøgte kombination af stegte ris og grøntsager, skaldyr, fisk, kød, chorizo eller fjerkræ, krydret med hvidløg, cayennepeber, paprika og safran.

Listen af ingredienser til paella ser lang og uoverskuelig ud, men når du først har dem i hus, så er det ikke nogen svær ret at tilberede. Og smagen af den klassiske, spanske ret, er en helt igennem uovertruffen oplevelse.

Ingredienser til 2 personer:

  • 300 g kylling inderfilet
  • 300 g skaldyr; musling, reje, jomfruhummerhale og/eller krabbe
  • Evt. 200 g blæksprutte (fx forkogt, skivet og pasteuriseret blæksprutte hos Coop)
  • 1 rødløg
  • olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. paprika
  • 3-4 tråde safran, udblødt i 1 spsk kogt vand
  • 300 g basmati ris
  • 1 dl hvidvin
  • 1 l fiske- eller hønsebouillon
  • 150 g grønne bønner
  • 1 rød peber
  • 5 cherrytomater
  • 1 håndfuld kruspersille
  • 1 citron
  • 1 lime
  • salt og peber

Opskrift

  • Pil og hak løget fint, og varm olivenolie i en dyb, tykbundet pande eller wok.
  • Steg løgternene ved jævn varme, indtil de er møre og bløde. Tilsæt presset hvidløg, cayennepeber, paprika og safran. Steg under omrøring i ca. 1 min.
  • Tilsæt de skyllede ris, og steg under omrøring i et par minutter, inden hvidvin og halvdelen af bouillonen tilsættes. Lad panden komme i kog, og lad det simre i ca. 10 min. Panden rystes jævnligt mens risene simrer. Rør ikke, så risikerer du at risene klistrer. Tilsæt lidt mere af bouillonen, hvis det er nødvendigt.
  • Varm olivenolie i en anden pande, og steg kylling inderfilet ved jævn varme i ca. 8. min, eller indtil de er gyldne og gennemstegte.
  • Tag kyllingestykkerne op og hold dem varme. Tilsæt lidt mere olivenolie, og varm panden godt op. Steg skaldyr ved høj varme i 3-4 min.
    Husk, at  de muslinger, der ikke er lukkede eller ikke lukker ved et slag mod bordet, skal kasseres.
  • Smag nu risene til med salt og peber, tilsæt blæksprutte, bønner og resten af bouillonen, og lad retten simre i yderligere 4-5 min., eller indtil risene er møre.
  • Når risene er færdige, lægges de stegte kyllingestykker og skaldyr over risene, panden fjernes fra varmen og dækkes med stanniol.
  • Lad retten trække i ca. 5 min., inden den pyntes med rød peber i ringe, cherrytomat i både
     og hakket persille. Servér citron- og limebåde og evt. godt brød til.
Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

Læs mere
Sommer
Salat med mozzarella og jordbær

En super lækker, nem og let sommersalat med jordbær, mozzarella og spinat - og en frisk og dejlig dressingen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Danmarks dygtigste kogebogsforfattere bakker op om Det Kærlige Måltid

Fra non-profit organisationen Det Kærlige Måltid kommer en vigtig bog om mad og fællesskab, og om omsorg for mennesker, der på grund af akut sygdom mangler overskud i hverdagen. Med opbakning og bidrag fra nogle af Danmarks dygtigste kogebogsforfatter giver bogen først og fremmest inspiration til...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dampet spidskål med ærter og bacon

Dejlig opskrift på salat med spidskål, som blandt andet er et fint match til fisk.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Laksesandwich

Nem opskrift på laksesandwich med stor smag i den klassiske kombination af røget laks og cremet flødeost med frisk basilikum og sortkværnet peber. Uhmmmm.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sådan tilbereder du den klassiske sandwich med skinke og ost

Godt brød, lufttørret skinke, sprød hjertesalat, forårsløg og peberfrugt, og med den mest delikate dressing med dijonsennep og akaciehonning. Den klassiske sandwich med skinke og ost er altid populær, skøn at have med i madpakken på jobbet såvel som udflugten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

I år deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen et par klassiske opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme -...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: 12 lækre påskeretter

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Minirugbrød med chokolade

Skal der bages i weekenden, så kan vi varmt anbefale at bage de lækreste minirugbrød med chokolade.

Opskriften er udarbejdet af Mejnerts Mølle og Økologisk Landsforening, der opfordrer til at man naturligvis anvender økologiske ingredienser.

Ved at vælge økologisk frem for konventionelle...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum opskrift: Grønkål med mormordressing

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Skål - By Room

Skål - By Room

Indskudsbakker

Indskudsbakker

Shopping Nyheder
Sommer, af Camilla Plum

Sommer, af Camilla Plum

Bomuldsdug

Bomuldsdug

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

La Gabbianella - Italiensk keramik

La Gabbianella - Italiensk keramik

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
Loppemarkeder 2023
^