Rattan sofa
Havebord Kryss
Eichholtz havestol 'Delta'
Planteskjulere i barokstil

Påskebordet får forårsstemning, når de gode smagsoplevelser forenes med et fint dækket påskebord. Foto: iBul

Opskrifter: 12 lækre påskeretter
Redaktionen

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.


Påskeopskrift: Ovnbagt lam, asparges og glace
En herlig steg og skønt krydret med rødløg med honning, ingefær, salt og peber.


Påskeopskrift: Den klassiske Salade Nicoise
Et 'must' på påskefrokostbordet - og her serveret med lune grahamsboller.



Påskeopskrift: Appelsin- & rødløgssalat
En frisk salat med stor smag i påskefarver.


Påskeopskrift: Flødegratinerede kartofler
En uundværlig klassiker til påskelam og myntegele.


Påskeopskrift: Hvidløgsmarinerede lammekoteletter
Perfekt ret til påskefrokostbordet eller påskebuffeten. Marineret i olivenolie med hvidløg, rosmarin, timian og citron.


Påskeopskrift: Lam med æble & mynte
Klassisk krydret lammekoteletter, der levner plads til smagen af en kold pilsner og snaps.


Påskeopskrift: Hvidvinsmarineret lammekoteletter
Nem opskrift på marineret lam krydret med honning, rosmarin, sennep, vin og mynte.


Påskeopskrift: Myntegelé
Mynte er det perfekte match til påskelam. Her en nem opskrift fra den lille krydderurtebog 'Mynte - Et frisk pust'.


Påskeopskrifter: 4 x fiskeanregninger
Påskesild er en klassiker, men måske kan der blive plads til nye fiskeretter på påskemenuen? Her er opskrifter på urtesild, rødbedetern og æggeblomme, maki-ruller med tun, og makrel i indisk karry og kokos serveret på hjerteslat samt chilimakrel i wrap med koriander og spidskål.


Påskeopskrift: Lammekølle
Den klassiske lammekølle med dejlige krydderier, kartofler og gulderødder i fad. En letkrydret og superlækker påskeret.


Påskeopskrift: Påskenmuffins
De allerdejligste muffins med philadelphia frosting og kulørte likøræg. Uhmmmm!


Påskeopskrift: Påskeæg med nougatcrunch
Påskeopskrift: Lækre, fine hjemmelavede påskeæg med brændte mandler, nougat, marcipan og chokolade.

Opskrifter & råvarer
Nem og lækker sommerdessert: Skumfiduser, chokolade og sommerbær

For børn hører Sankt Hans bål uløseligt sammen med hyldeblomstdrik, ristede skumfiduser og klistrede fingre. Imens kan voksne nyde den søde, bløde vaniljeskum i alletiders sommerdessert: Isdessert af marshmallows og friske bær på toppen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Quiz: Kender du navnet på melonen?

Søde, saftige meloner er en af danskernes fortrukne eksotiske frugter - eller grøntsager, for botanisk set kategoriseres meloner som grøntsager sammen med fx agurker, squash og auberginer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Så er det sidste udkald, hvis man vil have sommerens hyldeblomst på flaske. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vandmelon - Sådan vælger du den bedste

Vandmelonen er først og fremmest en fantastisk tørstslukker, og derfor også en særlig populær spise på varme sommerdage. Det søde, friske frugtkød er en sund snack, en lækker ingrediens i frugtsalaten og i den grønne salat, men også velegnet til sorbet og i frugt-shakes.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grillet rødspætte med nye kartofler

Rødspætte kan købes hele året, men der er nogen, der mener, at den er bedst i det sene forår og tidlig sommer. Og det er jo helt perfekt, for så kan den få en tur på grillen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med vandmelon, feta og friske krydderurter

En lækker, let sommersalat med masser af smag, og et særligt hit nu, hvor vandmelonen er allerbedst.

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Marmeladehit: Sommerjordbær & balsamicoeddike

Sommerens dejligste marmelade er et møde mellem de søde sommerjordbær og den sure balsamicoeddike. Her er opskriften på hjemmelavet jordbærmarmelade med balsamicoeddike og sort peber.

Læs mere
Sommer
Jordbærlagkage

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man oplever den fulde smag af friske sommerjordbær og friskpisket flødeskum mellem hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprødt pistacie-krokant.

Læs mere
Sommer
Jordbærkoldskål

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Karaffel

Karaffel

Stort drikkeglas

Stort drikkeglas

AJ peberkværn Stelton

AJ peberkværn Stelton

Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Shopping Nyheder
Stentøj Cara House Doctor

Stentøj Cara House Doctor

Udtræks spisebord

Udtræks spisebord

Kålhydrater af Anette Sams

Kålhydrater af Anette Sams

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^