Til 4 personer
Ingredienser
- 500 g rødtungefilet
- 3-4 spsk olivenolie
- salt og peber
- 4 friske tomater
- 1 fed hvidløg
- saft af 1 appelsin
- 1 håndfuld basilikumblade
Tilbehør
- Frisk pasta
- En stor skål blandet salat
Opskrift
- Tænd ovnen på 180 grader C.
- Rul rødtungefileterne løst sammen, og læg dem i et ildfast fad. Pensl fisken med et par tsk olie, og krydr med salt og peber.
- Bag rødtungerne 10 min. i ovnen.
- Skær stilken af tomaterne, og skær et lille kryds i skindet på toppen.
- Kom tomaterne i kogende vand i 5 sek., og køl dem starks af under koldt vand.
- Fjern skindet fra tomaterne, og skær hver tomat i 8 både.
- Hak hvidløget fint, og lad hvidløg og tomater simre i 3 spsk olie i en gryde ved middelhøj varme i 4 min.
- Tilsæt appelsinsaft og grofthakket basilikum, og lad saucen småkoge endnu 3 min.
- Smag saucen til med salt. Hæld halvdelen af saucen over fisken. Servér resten af saucen i en varm skål til at komme over pastaen ved bordet.
- Servér med frisk pasta og en stor skål salat.
Tip: I stedet for rødtunge kan du anvende filet af torsk, sej, kuller, kulmule, rødspætte, ising, skærising, skrubbe, havkat, havtaske, hellefisk eller rødfisk.
Opskriften er udarbejdet af fiskebranchen, som inspirerer til mere fisk på bordet på deres kampagnesite 2 gange om ugen.