Torsken er en sund og mager fisk, særligt rig på jod og selen. Kødet er hvidt og saftigt og fås fersk eller frosset. Fra Fiskebranchens arkiv kommer her opskriften på en skøn orientalsk fiskesuppe …
(4 personer)
Ingredienser …
∙ 500 g torskefilet
∙ 1 bundt forårsløg
∙ 2 peberfrugter
∙ 1 tsk fintrevet ingefær
∙ 1 liter bouillon
∙ 1 dåse kokosmælk light
Tilbehør: Groft brød
Sådan gør du …:
∙ Skær torskefileterne i store tern.
∙ Snit forårsløg i små stykker.
∙ Skær peberfrugterne i strimler.
∙ Kom forårsløg, peberfrugt, ingefær og bouillon i en gryde, og kog suppen i 5 min.
∙ Tilsæt kokosmælk, og læg forsigtigt torskefileterne i suppen.
∙ Læg låg på gryden, og lad suppen simre ved svag varme i ca. 3 min.
∙ Smag suppen til med salt og peber, og servér med brød.
Tip: I stedet for torsk kan du anvende mørksej eller kuller. Suppen kan tilsættes 1 fed presset hvidløg og 1 finhakket rød chili.
Find flere skønne fiskeopskrifter på Fiskebranchens hjemmeside