best college application essay ever read research paper rubric middle school dissertation consultation services ann arbor custom made term papers
Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Opskrift: Wok med kinakål og svinekød i krydret sauce
Redaktionen

Fra kok og forfatter, Christine Bille Nielsen, der blandt andet har skrevet bøgerne 'Geniale grønne proteiner' og 'Det fermenterende køkken', kommer en nem opskrift på et skøn og smagfuld wokret med koteletter i tynde strimler, porrer, kinakål, peberfrugt og masser af krydderier

Tilberedning: 30 minutter
Til: 4 personer

Ingredienser:

  • 400 g nakkekoteletter
  • 2 porrer
  • 2 røde snackpeberfrugter
  • 1 lille kinakål (1 kg)
  • 2 cm ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 2 spsk. olie
  • ¾ dl soyasauce
  • 3 dl vand eller grønsagsbouillon
  • 3 tsk. majsstivelse


Tilbehør:

  • Kogt perlebyg eller ris, 1 dl rå ris eller perler pr. person

Tilberedning

  1. Skær koteletterne i tynde strimler. Skær porrerne i skiver og peberfrugterne i tykke strimler.
  2. Skær kinakålen i kvarte og skær stokken væk. Kålen skæres herefter i 3 cm brede stykker.
  3. Læg den øverste del af kinakålen, som mest er blade (ca. halvdelen) for sig selv.
  4. Riv ingefær og hvidløg fint. Flæk chilien, fjern frøvægge og frø og hak den fint.
  5. Brun kødet i 1 spsk. olie på en stor pande eller wok. Læg kødet på en tallerken.
  6. Svits porrer og peberfrugter i resten af olien under omrøring i 3-4 minutter og svits den nederste del af kinakålen med i 1 minut.
  7. Rør soyasauce med majsstivelse og vand eller bouillon og hæld blandingen på panden. Kog hurtigt op under omrøring, tilsæt kød, kinakålblade, ingefær, hvidløg og chili og kog det hele godt sammen i et par minutter.
  8. Servér med kogte perlebyg eller ris.
Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Luise Vindahls græskarquiche med karamelliserede løg + grønkål

Fra bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindal kommer endnu en super inspirerende bog med 100 nye skønne, vegetariske opskrifter.

I 'Green Kitchen Quick + Slow' er der opskrifter på sund og lækker mad med masser af friske råvarer; fra nemme retter, der kan laves i en fart i hverdagen,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Dejen til Meyers honninghjerter skal forberedes i november

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønkål - vinterens konge

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Råsyltede sprøde grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

Skøn vegetarisk sensommerret med bøffer af kigærter, hørfrø, søde kartofler og fuldkornshvede, og med spidskål/æblesalat og yoghurtdressing til.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas,...

Læs mere
Halloween
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Skål - By Room

Skål - By Room

Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Smørstempler

Smørstempler

Bubble drikkeglas

Bubble drikkeglas

Shopping Nyheder
Sommer, af Camilla Plum

Sommer, af Camilla Plum

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Udtræks spisebord

Udtræks spisebord

Kai Gade Hansen plakat

Kai Gade Hansen plakat

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^