examples of critical thinking questions where to buy essays online
Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Opskrift: Tabouleh med solmodne tomater, og salat med kylling og fuldkornsknas
Redaktionen

Der er et særligt fokus på smag, sundhed og friske råvarer, når vi laver mad, skriver Fuldkornspartnerskabet. Ifølge deres nye undersøgelse, så vægter danskerne smagen, men for 60% indgår der også grundige overvejelser om, hvorvidt måltidet bidrager til sundheden. Friske råvarer er også højt prioriteret. Her svarer 60 procent af de adspurgte, at de foretrækker at tilberede måltidet med friske råvarer med lav forarbejdning.

Og nu hvor det bugner af friske grøntsager, så passer det jo perfekt ind i sæsonens måltider. Blandt dejlige, sunde opskrifter med friske grøntsager er libanesisk Tabouleh, som Fuldkornspartnerskabet her deler opskriften på:

Tabouleh med fuldkornscouscous og solmodne tomater

Ingredienser

  • 3 dl fuldkornscouscous
  • 1 citron (saften af 1 citron eller 2 lime)
  • 2 spsk olie
  • 250 g. solmodne tomater
  • 1 augurk
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld mynteblade

Sådan gør du

  1. Tilbered couscous som anvist på pakken
  2. Rør citronsaft og olie i couscoussen mens den stadig er lun
  3. Tomaterne udkernes således, at det kun den faste del finhakkes
  4. Den midterste våde del fjernes fra agurken og resten skæres i små tern
  5. Rødløg, mynte og persille hakkes fint og vendes med de øvrige ingredienser i couscoussen

 

Salat med kylling, kartofler og fuldkornsknas

Ingredienser

Salat

  • 500 g kartofler
  • 2 æg
  • 2 bundter forårsløg (ca. 200 g)
  • 10 radisser uden top
  • ½ spidskål
  • 250 g ærter

Kylling

  • 320 g. kyllingebryst
  • ½ spsk rapsolie
  • ½ tsk flagesalt
  • Peber

Dressing

  • 4 dl. Youghurt natural 1,5%
  • 1 ½ spsk dijonsennep
  • 1 ½ spsk flydende honning
  • 1 tsk. flagesalt
  • Peber

Fuldkornsknas

  • 100 g. hvedekerner
  • 1 ½ spsk rapsolie
  • 1 stort bundt persille ca. 100 g
  • Reven skal af 1 ubehandlet citron
  • ½ tsk flagesalt
  • En håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du

  1. Vær opmærksom på at gøre følgende først:
    Kog hvedekernerne til fuldkornsknas efter anvisning på pakken
    Skur kartoflerne og kog dem i ca. 12 min. afhængig af størrelsen. Sluk for kogevandet og lad kartoflerne stå i ca. 5 min. Afkøl kartoflerne
    Kog æggene og afkøl
  2. Kylling
    Skær kyllingebrystfileterne i strimler. Varm olien på en slip let pande og steg kyllingen i ca. 6 min. til den er mør.
    Krydr med salt og peber.
  3. Kartoffelsalat
    Skær kartoflerne i skiver. Rens forårsløg og skær i skiver. Skær radiser i tynde skiver. Fjern stokken fra spidskålen og snit kålen fint.
    Rør ingredienserne til dressingen sammen
    Vend kogte kartofler med spidskål, radiser og ærter og dernæst med dressingen.
    Pil æggene og skær i kvarte
  4. Fuldkornsknas
    Varm olien på en slip let pande og rist de drænede kogte hvedekerner til de er let gyldne
    Skyl og hak persille og vend med ristede kerner, reven citronskal og salt
  5. Samling af salaten
    Anret kartoffelsalat med æg og kylling og drys med fuldkornsknas og forårsløg.



Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Luise Vindahls græskarquiche med karamelliserede løg + grønkål

Fra bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindal kommer endnu en super inspirerende bog med 100 nye skønne, vegetariske opskrifter.

I 'Green Kitchen Quick + Slow' er der opskrifter på sund og lækker mad med masser af friske råvarer; fra nemme retter, der kan laves i en fart i hverdagen,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Dejen til Meyers honninghjerter skal forberedes i november

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønkål - vinterens konge

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Råsyltede sprøde grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

Skøn vegetarisk sensommerret med bøffer af kigærter, hørfrø, søde kartofler og fuldkornshvede, og med spidskål/æblesalat og yoghurtdressing til.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas,...

Læs mere
Halloween
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Karaffel

Karaffel

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Shopping Nyheder
Kai Gade Hansen plakat

Kai Gade Hansen plakat

Stentøj Cara House Doctor

Stentøj Cara House Doctor

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

La Gabbianella - Italiensk keramik

La Gabbianella - Italiensk keramik

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^