Kurvestol Chic Antique
Hængekøje VENTURE DESIGN
Havebord Kryss
Havestol Venture Design

Modne stikkelsbær er sødere, men indeholder mindre stivelse. Dermed får du en mere flydende, men også super velsmagende stikkelsbærsyltetøj.

Opskrift: Stikkelsbærsyltetøj
Redaktionen

Stikkelsbærsyltetøj er en sommerdelikatesse, der, udover at være herlig på brød, tilføjer et skønt syrligt tvist til jordbærlagkager og tærter, og er aldeles vanedannende i morgenyoghurten.

Til følgende nemme opskrift, kan du bruge røde eller grønne umodne stikkelsbær. De umodne bær indeholder mere stivelse end de modne bær, hvilket resulterer i mere bastant syltetøj.

Modne stikkelsbær er sødere, men indeholder mindre stivelse. Dermed får du en mere flydende, men også super velsmagende stikkelsbærsyltetøj. Med de modne bær er stivelsen blevet til sukker, så her har man brug for mindre sukker i fremstillingen:

  • Til et kilo umodne bær er der brug for 1 kg sukker.
  • Til et kilo modne bær er der brug for 700 g sukker.

Opskrift på stikkelsbærsyltetøj

Ingredienser:

  • 1 kg modne stikkelsbær
  • 700 g sukker
  • Saften af en halv citron

Sådan gør du:

  • Skyl stikkelsbærrene.
  • Kog dem i en gryde i ca. 3 minutter.
  • Blend de afkølede stikkelsbær grundigt i blender eller med en stavblender.
  • Hvis du ikke bryder dig om knasende frø i din marmelade, kan stikkelsbær massen trykkes gennem en si.
  • Hæld massen tilbage i gryden og tilsæt sukker og citronsaft.
  • Lad marmeladen koge i ca. 10 minutter.
  • Det skum der samler sig ovenpå marmeladen, skal skummes af, dvs. fjernes med en ske.
  • Hæld syltetøjet på varme, skoldede glas.
  • Luk dem godt til og opbevar dem køligt.
Opskrifter & råvarer
Kostfibre i salaten: De 12 bedste bælgfrugter, kerner og korn

Med sæsonens friske, sprøde grøntsager er der smæk på smag og kulør i salatskålen, og med bælgfrugter, kerner og korn får salaten bid og fylde, og kan snildt fungere som hovedret.

Her er 12 populære bælgfrugter, kerner og korn, der udover at tilføje smag og struktur, også er eminente kilder til...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Langtidshævede havregrødsboller

Disse skønne havregrødsboller, mætter godt og har god, saftig konsistens. Bollerne er langtidshævede og får af samme årsag en god aroma. De skal hæve på køl natten over.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels

Hjemmebagte Bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Forår
Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag

Fredag den 13. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare.

De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og dét er de også når der er fintmalet fuldkornsmel i.

Her får...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grydebrød

Det flotte brød er langtidshævet, bagt i støbejerns gryde og har en super sprød skorpe og lækker blød krumme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hummus med skvalderkål

For haveejere er skvalderkål en pestilens, fordi den breder sig uhæmmet. Samtidig er skvalderkål så svær at få bugt med, at haveeksperter opfordrer til, at den graves op med rod.

Men skvalderkål er ikke kun ukrudt. Faktisk har den grønne urt en rigtig fin, krydret og let syrlig smag, der minder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hvide asparges med hollandaise og pocheret æg

Sæsonens friske hvide asparges er en særlig fin delikatesse og en hel anden oplevelse end grønne. Her bringer vi en populær forårsret, hvor de skønne asparges serveres med hollandaise, pocheret æg og lakserogn.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Honningens unikke egenskaber

Honning er sødt og dejligt og har samtidig nogle helt enestående egenskaber, der gør den anvendelig i en lang række sammenhænge.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Oversigt: Sæsonens frugt og grønt - Print ud og hæng op

Ved at købe danskproducerede produkter, sparer du miljøet for den CO-2 udledning, der følger med transporten af varen fra udlandet. Det gælder for alle udenlandske varer, og også for madvarer som frugt og grønt, derfor har vi udarbejdet en komplet oversigt over, hvornår danske frugter og grøntsager...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af nye kartofler - og 6 ideer til forårets kartoffelretter

Nye kartofler er en eftertragtet delikatesse, og lige nu ligger årets første frilandskartofler klar i dagligvarebutikkerne. De små, fine kartofler smager allerbedst, hvis de tilberedes med med skræl, og blot skrubbes lidt inden de ryger i kasserollen.

Her får du tips til tilberedning, og 5...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Skål - By Room

Skål - By Room

Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Shopping Nyheder
Stentøj Cara House Doctor

Stentøj Cara House Doctor

Spisebordsstole

Spisebordsstole

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

La Gabbianella - Italiensk keramik

La Gabbianella - Italiensk keramik

Nye Bøger
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
^