Vi går pinsen i møde med gode chancer for sol og svage vinde, så hvis man i disse dage går og savner smagen af sommer, er der udsigt til at kunne få fregner på næsen.

Pinse: Sol & snobrød 

Der venter sommerligt vejr med solskin og temperaturer op til 20-22 graders varme i pinsen, lover DMI, der med 150 år på bagen må siges, at have stor erfaring med vejrforudsigelser.

Er man så heldig at skulle tilbringe pinsen i selskab med børn, så er bålhygge et absolut hit. Prikken over i´et er at bage snobrød over de varme gløder, skriver Fuldkornspartnerskabet, der foreslår at man giver brødene lidt ekstra fylde og krumme med fuldkorn.

"Hvis familien planlægger bål i weekenden, så er der rig mulighed for få lidt fuldkorn i børnenes maver. Vi har lavet en luftig fuldkorsndej lige til at sno om pinden. Den kan også formes som et pølsebrød og lægges på grillen" siger Rikke Iben Neess, kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet, der her deler en lækker opskrift.

Opskrift: Fuldkornssnobrød

Ingredienser til 12 stk snobrød

  • 300 g hvedemel
  • 500 g fuldkornslogomærket hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 50 g smør
  • 4,5 dl mælk
  • 50 g gær

Fremgangsmåde

  1. Lun mælk og smør i en gryde indtil smørret er smeltet. Lad det køle af indtil det kun er lunkent og opløs gæren heri.
  2. Bland de 2 typer mel og salt i en skål og tilsæt den lune væske.
  3. Ælt dejen til den bliver glat. Er dejen klistret tilsættes lidt mere mel.
  4. Dæk skålen med et fugtigt klæde og lad den hæve i en time.
  5. Del dejen i 12 stykker og sæt dejstykkerne på pinde og bag dem over gløderne fra et bål eller grill.
  6. Når brødene lyder hule og har fået en gylden farve er de færdige.

Tip

  • Nyd snobrødet sammen med en klat ketchup og en grillet pølse.
  • Snobrødet gør sig også godt til hjemmelavet marmelade.
Opskrifter & råvarer
Ristede kastanjer & kastanjefestival 

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og på Samsø fejres kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og fantastisk dejlig…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie 

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Linsesalat med tomat 

Beluga linser er små og sorte linser med en mild nøddeagtig smag. Det er den mest delikate af linserne, og er samtidig fedtfattig og en god kilde til blandt andet kostfibre og protein. Baluga linser egner sig særlig godt som ingrediens i salater, fordi de ikke som fx grønne linser, bliver melede ved…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Frem med mel og forklæde! 

Store Bagedag, som hvert år afvikles torsdag i uge 42, er en dansk mærkedag, der har til formål at fejre bagetraditionen og samværet omkring bagning. Det er en oplagt anledning til at invitere familie og venner til en dag i køkkenet, hvor der hygges og fremtrylles duftende friskbagte brød og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød  

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lammefrikadeller med pastinak 

Nem opskrift fra Kostkompagniet på skønne lammefrikadeller med pastinak, hvortil man fx kan servere linsesalat og sprøde, stegte gulerødder i timian.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tærte med græskar og gedeost 

Der er ingen grund til at lade græskarkød fra årets græskarlygte gå til spilde. Her har du opskriften på en skøn tærte med græskar og gedeost. Opskriften er udviklet af madskribent Marie Melchior.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pastasalat med stor umami-smag 

Orker du ikke at stå i køkkenet i aften, så har vi en perfekt idé til et nemt og lækkert måltid med ingredienser, du formentligt allerede har liggende. I så fald kan sidegevinsten være, at du får ryddet ud i de 'glemte' grøntsagsrester i køleskabet - og måske også sparret lidt på madbudgettet.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Den 4. oktober fejrer Sverige ’Kanelbullens Dag’ - og det må vi da bakke op om  

Der er ikke noget, der kan sprede en hyggelig stemning, som duften af friskbagte kanelsnegle. Herhjemme er de lækre boller et populært bagværk, især på en våd og kedelig efterårsdag. Og i Sverige sætter man så stor pris på kanelsnegle, at de har fået deres helt egen mærkedag.

Den 4. oktober fejrer…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Moccakage 

De færreste kaffeelskere vil kunne stå for denne super skønne moccakage.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^