Her bringer vi opskriften på sesamkrydrede soba nudler med ristede græskarfrø og yakisoba sauce, som kan nydes som et let måltid eller serveres sammen med friturestege tempura, broccoli eller edamame bønner.
Til to personer
Ingredienser
- 200 g Soba nudler (Boghvede nudler)
- 1/2 dl sesamfrø
- 1/2 dl græskarfrø
- evt. stødt kanel
- 50 g smør
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk japansk soya
- 2 knsp hvid peber
Sådan gør du:
- Kog nudlerne 4-5 minutter og skyl dem under rindende koldt vand
- Rist sesamfrø og græskarfrø på en tør pande til de er lysebrune. Tilføj evt. lidt stødt kanel.
- Tilføj smør og finthakket hvidløg på panden og steg det hele 3 til 4 minutter
- Krydr med Yakisoba sauce og peber
Yakisoba Sauce
Det er ikke svært at tilberede en sauce til din soba. Prøv dig frem med med Worcestershire sauce, østerssauce, ketchup, kanel, soya sauce og sukker. Varierer mængden af de enkelte ingredienser, så den får den rette salt og sødme.