Nye plejende vinterfavoritter
Dameur Bering Classic
Stribet sengetøj
Spisebordsstole til Sverige

Fra DIY-bogen 'Slikkepinde', skrevet af Charlotte Nørgaard fra SugarPilots, bringer vi grundopskriften på de fineste, lækreste hjemmelavede slikkepinde.

Charlotte Nørgaards opskrift på slikkepinde
Redaktionen

Slikkepinde kogt med drugesukker er den klassiske måde at fremstille slikkepinde på.

”Og det er samtidig den opskrift, der giver det bedste resultat, hvis du vil være sikker på, at dine slikkepinde bliver pæne, glatte og transparente. Druesukkeret forhindrer nemlig sukkeret i at krystallisere igen, efter at det har været varmet op”, forklarer Charlotte Nørgaard fra SugarPilots, som har skrevet DIY-bogen 'Slikkepinde', hvor hun deler 30 opskrifter på de fineste, lækreste slikkepinde, du selv kan fremstille hjemme.

Grundopskriften, som vi bringer her, er den opskrift, der bruges til de opskrifter i bogen, der er baseret på druesukker.

”Tag dig tid til at læse opskriften godt igennem”, opfordrer Charlotte Nørgaard. ”Det er lidt ligesom at cykle: Når du har kogt slikkepinden på grundopskriften et par gange, så sidder den på rygraden”.

Fremstilling af slikkepinde går relativt tjept, så udstyret skal være klar inden du går i gang:

 • En høj plastickop med lunkent vand
 • Decilitermål
 • Køkkenvægt
 • Grydehandsker
 • Gryde i stål
 • Bolsjevæv eller bagepapir på bageplade
 • Termometer, der kan gå op til 160 grader
 • Et par skeer i stål
 • Sukker
 • Druesukker
 • Aromaer
 • Pipetter til at dosere smagsaromaer med
 • Konditorfarve
 • Pinde i træ eller papir til slikkepinde. Hav pinde liggende klar ved siden af bagepapiret eller bolsjevævet
 • Cellofanposer eller andre små gennemsigtige poser til at pakke hver slikkepind ind. Poserne skal være godkendt til fødevarer
 • Tape til at fæstne poserne om pindene, så de holder helt tæt

Grundopskrift på slikkepinde med druesukker samt med konditorfarve og aroma

Antal slikkepinde: 20 stk.

Tilberedning: 45 minutter

Til opskriften skal du bruge:

 • 20 pinde
 • 20 små plastposer
 • 250 g sukker
 • 1 dl druesukker
 • 1 dl vand
 • 2 dråber konditorfarve
 • 6 ml aromaer, som du selv vælger

Sådan gør du:

 1. Bland sukker, druesukker og vand sammen i en gryde, og rør rundt, så det bliver en jævn masse uden klumper i. Læg låg på gryden (vigtigt!).
 2. Sæt blusset på medium varme, og varm langsomt massen op, til den koger.
 3. Når massen er kogt op (bruser voldsomt og lægger sig igen), tages låget af, og termometeret lægges i gryden. Temperaturen vil nu være omkring 120°. Sukker massen begynder at blive tyk, og farven på massen en smule gylden.
 4. Er temperaturen ikke 120°, så læg låget på igen, og lad massen blive varmere. Er temperaturen mere end 120°, sker der ikke noget ved det. Er temperaturen over 160°, så brænder sukkermassen på. Du er ikke i tvivl, det kan både ses og lugtes. Kassér sukkermassen, og begynd forfra.
 5. Når temperaturen rammer 145 °, holder du skarpt øje med termometeret.
 6. Når temperaturen rammer 151-152°, slukker du for varmen, og gryden fjernes fra blusset. (Vigtigt: Gryden må ikke bare blive stående, for så bliver massen endnu varmere.)
 7. Termometeret tages op og lægges i plastickoppen med det lunkne vand (Koppen må ikke være af glas, for det kan splintre, når det varme termometer kommer ned i vandet). Du skal bruge det igen lidt senere.
 8. Rør rundt i sukkermassen med en stålske – pas på, massen er brandvarm og bobler. Den skal køles lidt af, så den ikke er så varm, at den stadig bobler. Efter nogle rolige omrøringer med skeen bliver massen gennemsigtig med en rolig og glat overflade. Det kan godt tage et par minutter.
 9. Tilsæt et par dråber farve. Rør forsigtigt rundt i sukkermassen, så farven fordeles jævnt.
 10. Tilsæt forsigtigt aroma. Pas på – sukkermassen er varm, så aromaen kan godt sprøjte op. Rør rundt i sukkermassen, så aromaen fordeles jævnt.
 11. Hvis du ikke bruger forme: Sukkermassen hældes forsigtigt fra gryden ud i små, runde portioner på bagepapiret eller bolsjevævet. Portionerne skal være ca. 3-4 cm i diameter.
 12. Her er det godt at have en til at hjælpe med at lægge pindene i sukkerportionerne, så snart de er afsat på underlaget – sukkermassen bliver hurtigt kold og hård. Læg pindene, således at den øverste cm af pinden er dækket af sukker.
 13. Hvis du bruger forme: Pindene er allerede på plads, så du hælder bare sukkermassen i.
 14. Lad slikkepindene køle af i 15-20 minutter.
 15. Pak slikkepindene ind i poser og luk posen tæt omkring med tape - medmindre de skal spises med det samme.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

Skøn vegetarisk sensommerret med bøffer af kigærter, hørfrø, søde kartofler og fuldkornshvede, og med spidskål/æblesalat og yoghurtdressing til.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas,...

Læs mere
Halloween
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hvad hedder de forskellige chilier og hvor stærke er de?

Nogle mennesker er helt vilde med chili og kan næsten ikke få nok af frugtens varme, brændende fornemmelse i munden. Andre oplever en så voldsom reaktion, at de går en stor bue uden om stærke chiliretter. Men alle kan nok blive enige om, at chili i moderate mængder kan gøre den helt store forskel i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
8 fantastiske fiskeretter du bliver nødt til at prøve

Få nye herlige retter på bordet med sæsonens fisk; Torsk, rødspætte, kulmule, kuller, mørksej og hvilling. Prøv fx en herlig karryfisk med æbler svampe og porrer, thai-inspireret sej med sambal oelek og fiskesauce, rødspætteruller med parmaskinke og ost - eller flødegratineret torsk med pasta og...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Valdemarsro på bestsellerlisten for fjerde gang

Sjældent har kogebøger fået så mange varme anbefalinger som opskriftssamlingerne fra Valdemarsro. Med sine fire bøger har forfatteren, Ann-Christine Hellerup Brandt, formået at skrive kogebøger, der i den grad appellerer til alle os, der nyder at tilberede et godt måltid med gode råvarer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn måltidssalat med blomkål, halloumi og granatæble fra Anne Hjernøes 'Stærk overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye, inspirerende bog 'Stærk...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Flødegratineret torsk med pasta og purløg

Torsk er med sin milde smag og fine, hvide kød en alsidig fisk, der kan meget mere end koges til den klassisk nytårsret med sennepssauce og hvide kartofler. Torsk kan steges på pande, bages, dampes, koges og grilles, og så fungerer den med sin neutrale smag med rigtig mange dejlige krydderier. Med...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kodanska glas

Kodanska glas

Bubble drikkeglas

Bubble drikkeglas

Karaffel

Karaffel

AJ peberkværn Stelton

AJ peberkværn Stelton

Shopping Nyheder
Kålhydrater af Anette Sams

Kålhydrater af Anette Sams

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Kai Gade Hansen plakat

Kai Gade Hansen plakat

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Nye Bøger
^