how to write a critical thinking application paper master thesis to
Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte

Fra DIY-bogen 'Slikkepinde', skrevet af Charlotte Nørgaard fra SugarPilots, bringer vi grundopskriften på de fineste, lækreste hjemmelavede slikkepinde.

Charlotte Nørgaards opskrift på slikkepinde
Redaktionen

Slikkepinde kogt med drugesukker er den klassiske måde at fremstille slikkepinde på.

”Og det er samtidig den opskrift, der giver det bedste resultat, hvis du vil være sikker på, at dine slikkepinde bliver pæne, glatte og transparente. Druesukkeret forhindrer nemlig sukkeret i at krystallisere igen, efter at det har været varmet op”, forklarer Charlotte Nørgaard fra SugarPilots, som har skrevet DIY-bogen 'Slikkepinde', hvor hun deler 30 opskrifter på de fineste, lækreste slikkepinde, du selv kan fremstille hjemme.

Grundopskriften, som vi bringer her, er den opskrift, der bruges til de opskrifter i bogen, der er baseret på druesukker.

”Tag dig tid til at læse opskriften godt igennem”, opfordrer Charlotte Nørgaard. ”Det er lidt ligesom at cykle: Når du har kogt slikkepinden på grundopskriften et par gange, så sidder den på rygraden”.

Fremstilling af slikkepinde går relativt tjept, så udstyret skal være klar inden du går i gang:

 • En høj plastickop med lunkent vand
 • Decilitermål
 • Køkkenvægt
 • Grydehandsker
 • Gryde i stål
 • Bolsjevæv eller bagepapir på bageplade
 • Termometer, der kan gå op til 160 grader
 • Et par skeer i stål
 • Sukker
 • Druesukker
 • Aromaer
 • Pipetter til at dosere smagsaromaer med
 • Konditorfarve
 • Pinde i træ eller papir til slikkepinde. Hav pinde liggende klar ved siden af bagepapiret eller bolsjevævet
 • Cellofanposer eller andre små gennemsigtige poser til at pakke hver slikkepind ind. Poserne skal være godkendt til fødevarer
 • Tape til at fæstne poserne om pindene, så de holder helt tæt

Grundopskrift på slikkepinde med druesukker samt med konditorfarve og aroma

Antal slikkepinde: 20 stk.

Tilberedning: 45 minutter

Til opskriften skal du bruge:

 • 20 pinde
 • 20 små plastposer
 • 250 g sukker
 • 1 dl druesukker
 • 1 dl vand
 • 2 dråber konditorfarve
 • 6 ml aromaer, som du selv vælger

Sådan gør du:

 1. Bland sukker, druesukker og vand sammen i en gryde, og rør rundt, så det bliver en jævn masse uden klumper i. Læg låg på gryden (vigtigt!).
 2. Sæt blusset på medium varme, og varm langsomt massen op, til den koger.
 3. Når massen er kogt op (bruser voldsomt og lægger sig igen), tages låget af, og termometeret lægges i gryden. Temperaturen vil nu være omkring 120°. Sukker massen begynder at blive tyk, og farven på massen en smule gylden.
 4. Er temperaturen ikke 120°, så læg låget på igen, og lad massen blive varmere. Er temperaturen mere end 120°, sker der ikke noget ved det. Er temperaturen over 160°, så brænder sukkermassen på. Du er ikke i tvivl, det kan både ses og lugtes. Kassér sukkermassen, og begynd forfra.
 5. Når temperaturen rammer 145 °, holder du skarpt øje med termometeret.
 6. Når temperaturen rammer 151-152°, slukker du for varmen, og gryden fjernes fra blusset. (Vigtigt: Gryden må ikke bare blive stående, for så bliver massen endnu varmere.)
 7. Termometeret tages op og lægges i plastickoppen med det lunkne vand (Koppen må ikke være af glas, for det kan splintre, når det varme termometer kommer ned i vandet). Du skal bruge det igen lidt senere.
 8. Rør rundt i sukkermassen med en stålske – pas på, massen er brandvarm og bobler. Den skal køles lidt af, så den ikke er så varm, at den stadig bobler. Efter nogle rolige omrøringer med skeen bliver massen gennemsigtig med en rolig og glat overflade. Det kan godt tage et par minutter.
 9. Tilsæt et par dråber farve. Rør forsigtigt rundt i sukkermassen, så farven fordeles jævnt.
 10. Tilsæt forsigtigt aroma. Pas på – sukkermassen er varm, så aromaen kan godt sprøjte op. Rør rundt i sukkermassen, så aromaen fordeles jævnt.
 11. Hvis du ikke bruger forme: Sukkermassen hældes forsigtigt fra gryden ud i små, runde portioner på bagepapiret eller bolsjevævet. Portionerne skal være ca. 3-4 cm i diameter.
 12. Her er det godt at have en til at hjælpe med at lægge pindene i sukkerportionerne, så snart de er afsat på underlaget – sukkermassen bliver hurtigt kold og hård. Læg pindene, således at den øverste cm af pinden er dækket af sukker.
 13. Hvis du bruger forme: Pindene er allerede på plads, så du hælder bare sukkermassen i.
 14. Lad slikkepindene køle af i 15-20 minutter.
 15. Pak slikkepindene ind i poser og luk posen tæt omkring med tape - medmindre de skal spises med det samme.
Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Luise Vindahls græskarquiche med karamelliserede løg + grønkål

Fra bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindal kommer endnu en super inspirerende bog med 100 nye skønne, vegetariske opskrifter.

I 'Green Kitchen Quick + Slow' er der opskrifter på sund og lækker mad med masser af friske råvarer; fra nemme retter, der kan laves i en fart i hverdagen,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Dejen til Meyers honninghjerter skal forberedes i november

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønkål - vinterens konge

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Råsyltede sprøde grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

Skøn vegetarisk sensommerret med bøffer af kigærter, hørfrø, søde kartofler og fuldkornshvede, og med spidskål/æblesalat og yoghurtdressing til.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas,...

Læs mere
Halloween
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Spisestel David Austin

Spisestel David Austin

Bubble drikkeglas

Bubble drikkeglas

Shopping Nyheder
Bomuldsdug

Bomuldsdug

Stentøj Cara House Doctor

Stentøj Cara House Doctor

Sommer, af Camilla Plum

Sommer, af Camilla Plum

Kålhydrater af Anette Sams

Kålhydrater af Anette Sams

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^