Den flotte grønne ærtepuré er en skøn delikatesse fx sammen med nye kartofler og radiser. Men prøv den også som dip til gulerodsstave, chips eller breadsticks.

Opskrift: Nye kartofler i ærtecreme med radiser og bacon 

Sæsonens dejligste grøntsager på en tallerken: Nye kartofler, friske grønærter og radiser, og sprøde bacon på toppen. Uhmm!

Ingredienser

  • ½ kg nye små kartofler
  • 250 g ærter
  • 1 spsk mayonnaise
  • 2 spsk fromage frais
  • 1 spsk æbleeddike
  • ½ tsk rørsukker
  • ½-1 tsk frisk mortet koriander frø
  • havsalt og friskkværnet peber
  • 50 g magert bacon (fx pancetta, back bacon eller kalkunbacon) i tern
  • 1 bdt. radiser i skiver

Tilbered

  • Kartoflerne vaskes grundigt og puttes i en gryde med kogende vand og koges i ca. 10 min.
  • Ærterne koges godt møre og blendes.
  • Ærtepureen smages til med mayonnaise, fromage frais, æbleeddike, sukker, frisk mortet korianderfrø, havsalt og friskkværnet peber.
  • Kartoflerne vendes i ærtecremen og pyntes med stegt bacon og radiser.
Grøn lasagne – en skøn opskrift med ekstra grøntsager fra Lone Kjær
Opskrifter & råvarer
Lasagne med grønt tvist – en opskrift af Lone Kjær 

Lasagne er en af de retter, der altid hitter på middagsbordet – og med en lille justering kan den blive endnu mere velsmagende og sund. Ernæringsekspert og madskribent Lone Kjær har udviklet en skøn version, hvor der skrues ned for kødet og op for grøntsagerne. Lone Kjær har i mere end 25 år…

Læs mere
Fødevarepriser: I takt med stigende fødevarepriser er det blevet vigtigere end nogensinde at få mest muligt ud af sine råvarer
Miljø
Spar på madbudgettet: Sådan genbruger du rester af kødsauce til nye retter  

Pasta med kødsauce er en klassiker i mange danske hjem, men ofte ender der en rest i køleskabet, som enten bliver glemt eller smidt ud. I stedet for at lade den gå til spilde, kan du forvandle resterne til nye, lækre retter, der både sparer penge og minimerer madspild. Med lidt kreativitet kan en…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bag et 80´er hit: Minirugbrød med chokolade 

Hvis du var barn i 80’erne eller 90’erne, så husker du måske det sprøde, lækre skolerugbrød, som både kunne købes i skoleboden eller hos bageren. Saftigt indeni og med en sprød skorpe udenpå. I dag er der langt mellem de små brød hos bageren, men hvis der skal bages i weekenden, så kan vi varmt…

Læs mere
Karry-kokos suppe med grønkål er en nem og sund vinterret
Opskrifter & råvarer
Karry-kokos suppe: Yndlings vintersuppen med grønkål, gulerod og blomkål 

Grønkål er en af vinterens mest næringsrige grøntsager, og dens alsidighed gør den til en oplagt ingrediens i sæsonens måltider. Med sin dybe grønne farve og sit høje indhold af vitaminer og mineraler giver grønkål dig både sundhed og smag til bordet.

Den kan bruges i alt fra salater og smoothies…

Læs mere
Farverige rodfrugter i sæson
Opskrifter & råvarer
Sæson: Kender du dine rødder? 

Kender du sæsonens skønne rødder: rødbede, grønkål, gulerod, hvidkål, peberrod, porre, pastinak, knoldselleri, jordskok, kartoffel, persillerod og rosenkål?

Lige nu bugner supermarkederne af alverdens fantastiske kilder til stor smag og vigtige vitaminer og mineraler. Dyk ned i fun facts om…

Læs mere
Nem gryderet – brug rester fra køleskabet til grundopskriften
Opskrifter & råvarer
Gryderet grundopskrift: Nem vintergryderet, der kan varieres i det uendelige 

Gryderetter er den perfekte ret til kolde vinteraftener. Med en enkel grundopskrift kan du skabe en smagfuld ret, der både varmer, mætter og giver dig mulighed for at bruge rester fra køleskabet: Der skal kun få ingredienser til, et par timer på komfuret – og voilà – så er der serveret!

Læs mere
Bagte rødbeder er nemme at tilberede - og helt perfekt tilbehør til vinterretter
Opskrifter & råvarer
Bagte rødbeder – en klassiker til vinterens retter 

Bagte rødbeder er ikke bare en flot kulørt ret, men smager skønt og fungerer perfekt som tilbehør til alt fra stegt andebryst, oksemørbrad og lammekoteletter, til kylling, vildtretter - og som en del af en vegetarisk menu.

Rødbeder er både alsidige og nemme at tilberede, og så er de kendt for…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for stenbiderrogn 

Stenbiderrognen har gjort sit indtog hos fiskehandlerne, og det er tegn på forår. Her får du en dejlig opskrift med de fine små rogn.

Læs mere
Hjemmebagte croissanter kræver lidt tålmodighed, men resultatet er det hele værd.
Opskrifter & råvarer
Fransk vinterhygge: Kakao med appelsinlikør og hjemmebagte croissanter 

Forestil dig en grå vinterdag i Paris, hvor du søger ly på en lille, lun café. Duften af friskbagte croissanter og varm kakao fylder luften, og med en sprød, smørfyldt croissant og en kop dampende kakao tilsat et strejf af aromatisk Cointreau glemmer du hurtigt alt om det kolde, våde vejr ... …

Læs mere
Plantebaseret mad: Sådan bruger du umami og krydderier til at få retter, der minder om kødretter
Opskrifter & råvarer
Umami: Hemmeligheden bag smagfuld vegetarisk mad 

Flere og flere danskere skruer ned for kød og op for grøntsager. Nogle går hele vejen og spiser vegetarisk, mens andre blot ønsker at reducere kødforbruget for sundhedens, klimaets eller nysgerrighedens skyld. Men én forestilling står stadig i vejen for mange: at plantebaseret mad er kedeligt og…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^