500 e-bøger for børn
AVIVIR Baobab
Kare Design spisebordsstol
Danmarks Dufte:<BR> Mild og duftende hudpleje

Den fine, franske skaldyrsret 'Moules Marinières' med dampede blåmuslinger i grønsagssuppe, er vinterens populære delikatesse. Nyd den med hvidløgsbrød, friskbagt flutes med fransk hvidløgsmayonnaise, eller med pommes frites, som man gør det i Belgien.

Opskrift: Moules Marinières - Friske muslinger med grønsager og krydderier
Redaktionen

Blåmuslinger er tidens populære delikatesse, og samtidig overraskende nemme at tilberede. I den klassiske opskrift, Moules Marinières, dampes de friske muslinger med grønsager og krydderier, og serveres med hvidløgsbrød eller friskbagt flutes med Aioli.

Til retten hører naturligvis hvidvin, fx Mouton Cadet Bordeaux Blanc, der med sin lette, friske citrussmag og frugtaroma passer perfekt til skaldyr.

Opskrift: 2 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg blåmuslinger
  • 1 stort løg
  • 1 pastinak i små tern
  • 1 stor gulerod i små tern
  • 1 porre i små tern
  • 1 æble i små tern
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. karry
  • 1 par drys peber
  • Ca. 3 dl kokosmælk
  • 1 mellemstor ingefærknold i tynde skiver

Sådan gør du

  • Fjern skægtrævlen fra muslingerne, og rens og skrub dem grundigt ved at gnubbe dem mod hinanden under rindende vand
  • Kassér knuste muslinger
  • Kassér åbne muslinger, der ikke hurtigt lukker sig, når de bankes mod bordkanten
  • Svits grønsager og æbletern ved høj varme i en gryde med olien
  • Så snart grønsagerne begynder at tage farve, tilføjes karry og peber
  • Hæld kokosmælken over uden at skrue ned for varmen
  • Når mælken koger, hældes blåmuslingerne i
  • Læg tyndt skårne skiver af ingefær øverst
  • Læg låget på, og damp muslingerne i 5-7 minutter ved høj varme. Løft ikke låget undervejs.
  • Når det damper under låget, er muslingerne åbne og færdige. Er der muslinger, der endnu ikke har åbnet sig, så kassér dem. Fortsætter du med at koge dem i håbet om, at de åbner sig, så risikerer du, at de bliver seje og mister deres smag
  • Smag suppen til med lidt salt

Servering

Servér muslingerne i suppen med friskhakket persille, hvidløgsbrød eller friskbagt flutes med fransk hvidløgsmayonnaise, Aioli. Alternativt kan muslinger serveres à la Moules et Frites med sprøde ovnstegte pommes frites, som man gør det i Belgien.

Foto: 'Mouton Cadet Blanc Bordeaux', Baron Philippe de Rothschild
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter. At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det betyder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Årets Fuldkornsdag 2022: Få opskriften på superlækkert fuldkornsrugbrød

I anledningen af Årets Fuldkornsdag, den 21. januar, vil Fuldkornspartnerskabet sørge for at vi alle ved, hvordan man nemt bager et superlækkert fuldkornsrugbrød.

Her får du opskriften, udarbejdet i samarbejde med den populære madblogger, Cathrine Brandt, som er surdejsnørd og forfatter til...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte ostestænger

Sprøde grissini med ost er en lækker snack, oplagt til tapas - og overraskende nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dip og dyppelse med hvidløg

Opskrifter på de dejligste dip og dyppelse til salater, fiske- og skaldyrsretter, brød og grøntsagsstave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gulerodssuppe med sprøde kikærter

Guleroden er jo en kendt og elsket rod i alverdens dejlige sammenhænge. Den kan både nydes rå i salater og som snack, stegte og grillede, i mos med andre rødder og i kager. Men især i de kolde vintermåneder hitter gulerødder i suppeform.

Fra Marie Melchiors dejlige bog, Vild med rødder, får du her...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels

Hjemmebagte Bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gravad laks

Gravad betyder at indgnide rå fisk med salt, sukker, dild og krydderier. Efter 1-3 døgn trækkes væsken ud af kødet og giver fisken en helt ny konsistens og smag. Syltet fennikel kan med fordel laves på forhånd. Lav rigeligt, for de smager også dejligt i en frisk salat!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Svensk jul: Klassiske svenske pepparkakor

De duftende svenske ingefærsmåkager 'pepparkakor' med kanel, kardemomme, ingefær og nelliker, nydes året rundt i Sverige, og i julen er de små, krydrede kager en absolut favorit blandt julelækkerierne.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Drikkeglas Rivièra Maison

Drikkeglas Rivièra Maison

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Stort drikkeglas

Stort drikkeglas

Shopping Nyheder
AURO økologisk bordpladeolie

AURO økologisk bordpladeolie

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Er du også vild med sildeben?

Er du også vild med sildeben?

Køkken – sådan får du indrettet <BR>drømmekøkkenet

Køkken – sådan får du indrettet
drømmekøkkenet

Nye Bøger
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
^