groom service essay buy a doctorate domestic violence essay
Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte

Den fine, franske skaldyrsret 'Moules Marinières' med dampede blåmuslinger i grønsagssuppe, er vinterens populære delikatesse. Nyd den med hvidløgsbrød, friskbagt flutes med fransk hvidløgsmayonnaise, eller med pommes frites, som man gør det i Belgien.

Opskrift: Moules Marinières - Friske muslinger med grønsager og krydderier
Redaktionen

Blåmuslinger er tidens populære delikatesse, og samtidig overraskende nemme at tilberede. I den klassiske opskrift, Moules Marinières, dampes de friske muslinger med grønsager og krydderier, og serveres med hvidløgsbrød eller friskbagt flutes med Aioli.

Til retten hører naturligvis hvidvin, fx Mouton Cadet Bordeaux Blanc, der med sin lette, friske citrussmag og frugtaroma passer perfekt til skaldyr.

Opskrift: 2 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg blåmuslinger
  • 1 stort løg
  • 1 pastinak i små tern
  • 1 stor gulerod i små tern
  • 1 porre i små tern
  • 1 æble i små tern
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. karry
  • 1 par drys peber
  • Ca. 3 dl kokosmælk
  • 1 mellemstor ingefærknold i tynde skiver

Sådan gør du

  • Fjern skægtrævlen fra muslingerne, og rens og skrub dem grundigt ved at gnubbe dem mod hinanden under rindende vand
  • Kassér knuste muslinger
  • Kassér åbne muslinger, der ikke hurtigt lukker sig, når de bankes mod bordkanten
  • Svits grønsager og æbletern ved høj varme i en gryde med olien
  • Så snart grønsagerne begynder at tage farve, tilføjes karry og peber
  • Hæld kokosmælken over uden at skrue ned for varmen
  • Når mælken koger, hældes blåmuslingerne i
  • Læg tyndt skårne skiver af ingefær øverst
  • Læg låget på, og damp muslingerne i 5-7 minutter ved høj varme. Løft ikke låget undervejs.
  • Når det damper under låget, er muslingerne åbne og færdige. Er der muslinger, der endnu ikke har åbnet sig, så kassér dem. Fortsætter du med at koge dem i håbet om, at de åbner sig, så risikerer du, at de bliver seje og mister deres smag
  • Smag suppen til med lidt salt

Servering

Servér muslingerne i suppen med friskhakket persille, hvidløgsbrød eller friskbagt flutes med fransk hvidløgsmayonnaise, Aioli. Alternativt kan muslinger serveres à la Moules et Frites med sprøde ovnstegte pommes frites, som man gør det i Belgien.

Foto: 'Mouton Cadet Blanc Bordeaux', Baron Philippe de Rothschild
Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Luise Vindahls græskarquiche med karamelliserede løg + grønkål

Fra bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindal kommer endnu en super inspirerende bog med 100 nye skønne, vegetariske opskrifter.

I 'Green Kitchen Quick + Slow' er der opskrifter på sund og lækker mad med masser af friske råvarer; fra nemme retter, der kan laves i en fart i hverdagen,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Dejen til Meyers honninghjerter skal forberedes i november

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønkål - vinterens konge

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Råsyltede sprøde grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

Skøn vegetarisk sensommerret med bøffer af kigærter, hørfrø, søde kartofler og fuldkornshvede, og med spidskål/æblesalat og yoghurtdressing til.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas,...

Læs mere
Halloween
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Bubble drikkeglas

Bubble drikkeglas

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

Stort drikkeglas

Stort drikkeglas

Shopping Nyheder
Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Tekande

Tekande

Kålhydrater af Anette Sams

Kålhydrater af Anette Sams

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^