Dameur Bering Classic
Stribet sengetøj
DroneRune plakat
Spisebordsstole til Sverige
Opskrift: Mørksej tilberedt med sambal oelek, fiskesauce, ananas og peanuts
Redaktionen

Sejen er en af Nordsøens største torskefisk og kan nå en vægt på hele 20 kilo. Smagen mildere og mere distinkt end torskens, og egner sig godt til fx en lækker thai-inspireret ret: Sejfrikadeller, ris og spidskålssalat med ananas og chili.

Til 4 personer
Det skal du bruge:

  • 4-500 g mørksej u/skind
  • 1 rødløg, ca. 50 g
  • 2 æg
  • 1 spsk mel
  • 1 spsk sambal oelek
  • 1-2 spsk fiskesauce
  • 100 g grønne bønner
  • ¼ bundt basilikum
  • 2 spsk vegetabilsk olie

Spidskålssalat mm.:

  • 1 spidskål
  • ¼ ananas
  • 20 g saltede peanuts
  • 1 dl sød chilisauce
  • 2 lime skåret i ½
  • Mynte, drys
  • 300 g jasminris, kogte

Sådan gør du:

  1. Blend fisken med æg, mel, sambal oelek og fiskesauce.
  2. Snit bønnerne og rødløget fint, og snit basilikummen groft. Vend det hele i fiskefarsen.
  3. Form farsen til ca. 12 frikadeller. Steg dem på en varm pande i olie i ca. 2 minutter på hver side indtil gyldne.
  4. Snit spidskålen, og skær ananassen i små stykker. Vend det med 1 spsk chilisauce og drys med peanuts.
  5. Anret med salat og ris og servér med lime og sød chilisauce.

Tip: Fisken kan hakkes groft med en kniv i stedet for at bruge blender.

Foto: Landbrug & Fødevarer.
Opskrift: Fiskebranchen.

Fisk i sæson
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Flødegratineret torsk med pasta og purløg

Torsk er med sin milde smag og fine, hvide kød en alsidig fisk, der kan meget mere end koges til den klassisk nytårsret med sennepssauce og hvide kartofler. Torsk kan steges på pande, bages, dampes, koges og grilles, og så fungerer den med sin neutrale smag med rigtig mange dejlige krydderier. Med...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kuller i kokos og karry

Kuller er en torskefisk, der både i smag og konsistens minder om om torsk, kulmule, hvilling, sej og lange. Kuller kan derfor ofte anvendes som erstatning for andre torskefisk, og det kan være godt at huske, når prisen på torsk stikker af omkring nytår, og når der i sommermånederne fiskes færre...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte rødspætteruller med parmaskinke og ost

Der er flere gode grunde til at den pandestegte rødspætte er Danmarks nationalret. Først og fremmest gør fiskens milde smag og hvide kød, den magre fladfisk til en delikatesse. Rødspætten er også en yderst alsidig fisk, der både kan steges, dampes og bages. Derudover er der rigtig mange rødspætter i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat

Der er efterspørgsel på danske sæsonfisk, kuller, mørksej, kulmule - og ikke mindst den lille hvilling. Hvilling fiskes året rundt, men højsæsonen for hvillingfiskeri er i september. Hvilling er en lille torskefisk med en dejlig mild smag. Fisken tilberedes i små fileter med skindsiden på, som...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kulmule med bagt rødbede, kartoffelmos og bløde løg

Hvis man gerne vil spise godt, sundt og bæredygtigt, bør man gå efter danske torskefisk, som er i sæson lige nu. Alle kender den klassiske torsk, men faktisk findes der mange flere fisk i samme familie, som ligner torsken i smag og konsistens, men som er et billigere alternativ. Prøv fx de dejlige...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt kulmule med oliven og citroncreme

Kulmulen er en lækker og mager fisk. Og så er den en god kilde til selen, som spiller en vigtig rolle for mange af kroppens biologiske processer, også i forhold til kroppens forsvar mod kræft.

Kulmulen er en torskefisk, der er i sæson hele året. Den er nem at tilberede og kan både steges, grilles,...

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Fransk pæretærte

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tanternes æblekage

Æbleplantager og villahaverne bugner af æbler, og der er absolut ingen grund til at lade dem gå til spilde. Vi deler vores allerdejligste æbleopskrifter, hvilket ikke mindst er denne super nemme og helt uimodståelige klassiske kage, som kombinerer de syrligsøde æbler med kanel.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sprøde kartoffelbåde af sød kartoffel og rødkålssalat med birkesdressing

Sød kartoffel, også kendt som sweet potato eller batat, er en helt anderledes kulinarisk oplevelse end hvide kartofler. Med søde kartofler kan du blandt andet lave duftende, gyldenorange søde/saltede kartoffelbåde - sprøde udenpå og cremede indeni.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kodanska glas

Kodanska glas

Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Karaffel

Karaffel

Shopping Nyheder
Bomuldsdug

Bomuldsdug

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Sommer, af Camilla Plum

Sommer, af Camilla Plum

Spisebordsstole

Spisebordsstole

Nye Bøger
^