Ingredienser
- 500 g ribs
- 1 1/2 dl vand
- 1 kanelstang
- 3 kryddernelliker
- 1 lille stykke frisk ingefær (på størrelse med en sukkerknald)
- 1 stjerneanis
- 2 tsk. hvidvinseddike
- 1 dl gelésukker pr. deciliter færdig saft
Sådan gør du
- Skyl bærrene, inden de lægges i en gryde sammen med vand og krydderier. Lad det simre under låg i 15 minutter.
- Hæld bærmassen op i et saftklæde, og lad saften løbe af i 30 minutter.
- Mål saften, og hæld den tilbage i den nu rengjorte gryde. Tilsæt hvidvinseddike og gelésukker, en deciliter pr. deciliter færdig saft, og lad det koge et halvt minut.
- Skum af og hæld geléen på varme, rengjorte glas. Lukkes tæt. Opbevares koldt.