Opskrift: Klassisk hønsesalat med ærter
Ingredienser
- 600 g kyllingekød (stegt og afkølet)
- 3 dl friskbælgede ærter eller 100 g grofthakkede sukkerærter
- 1 bundt purløg
Dressing
- 1 dl mayonnaise af god kvalitet
- 1 dl cremefraiche
- Fintrevet skal og saft af 1 citron
- 1-2 tsk ahornsirup eller flydende honning
- Flagesalt
- Friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
- Skær kyllingekødet i små tern og bland det med ærter og finthakket purløg (gem lidt til pynt).
- Rør ingredienserne til dressingen sammen og bland den med kyllingen.
- Kom hønsesalaten i en skål og pynt med masser af purløg.
Nyd hønsesalaten med en grøn salat eller på friskbagt brød, og har du bacon på køl, vil et par sprøde skiver være med til at give ekstra smag og en god crunchy kontrast, skriver forfatteren, som også opfordrer til hønsesalatsandwich i madpakken.

Blogger og kogebogsforfatter Camilla Skov
Hvis du er glad for grøn mad, så kender du allerede Camilla Skov og hendes bestsellere. Hun står både bag instagramsuccesen Vegetarisk Hverdag og den populære kogebog 'Vegetarisk i aften?'
Senest har hun udgivet den inspirerende grønne kogebog 'Billig mad på dyre tallerkener' med opskrifter på vegetarisk budgetmad. Et begrænset budget skal nemlig ikke spænde ben for velsmagende måltider, skriver forfatteren. Hverken på en travl hverdag eller når der kommer gæster.
Bestil: