Rosa bloklys fra Cozy Living
Påskeæg i glas fra Kodanska
Påskeæg i metal
Rituals påskeæg anno 2023
Opskrift: Klassisk hønsesalat med ærter
Redaktionen

Det er svært at undvære den klassiske hjemmerørte hønsesalat på frokostbordet, så fra den populære kogebogsforfatter og blogger, Camilla Skov, får du her hendes favoritopskrift på hønsesalat med friske ærter og purløg.

Ingredienser

  • 600 g kyllingekød (stegt og afkølet)
  • 3 dl friskbælgede ærter eller 100 g grofthakkede sukkerærter
  • 1 bundt purløg

Dressing

  • 1 dl mayonnaise af god kvalitet
  • 1 dl cremefraiche
  • Fintrevet skal og saft af 1 citron
  • 1-2 tsk ahornsirup eller flydende honning
  • Flagesalt
  • Friskkværnet sort peber

Sådan gør du:

  • Skær kyllingekødet i små tern og bland det med ærter og finthakket purløg (gem lidt til pynt).
  • Rør ingredienserne til dressingen sammen og bland den med kyllingen.
  • Kom hønsesalaten i en skål og pynt med masser af purløg.

Nyd hønsesalaten med en grøn salat eller på friskbagt brød, og har du bacon på køl, vil et par sprøde skiver være med til at give ekstra smag og en god crunchy kontrast, skriver forfatteren, som også opfordrer til hønsesalatsandwich i madpakken.

Blogger og kogebogsforfatter Camilla Skov

Hvis du er glad for grøn mad, så kender du allerede Camilla Skov og hendes bestsellere. Hun står både bag instagramsuccesen Vegetarisk Hverdag og den populære kogebog 'Vegetarisk i aften?'

Senest har hun udgivet den inspirerende grønne kogebog 'Billig mad på dyre tallerkener' med opskrifter på vegetarisk budgetmad. Et begrænset budget skal nemlig ikke spænde ben for velsmagende måltider, skriver forfatteren. Hverken på en travl hverdag eller når der kommer gæster.

 

Bestil:

 

 

 

 

Opskrifter & råvarer
8 fantastiske fiskeretter du bliver nødt til at prøve

Få nye herlige retter på bordet med sæsonens fisk; Torsk, rødspætte, kulmule, kuller, mørksej og hvilling. Prøv fx en herlig karryfisk med æbler svampe og porrer, thai-inspireret sej med sambal oelek og fiskesauce, rødspætteruller med parmaskinke og ost - eller flødegratineret torsk med pasta og...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Valdemarsro på bestsellerlisten for fjerde gang

Sjældent har kogebøger fået så mange varme anbefalinger som opskriftssamlingerne fra Valdemarsro. Med sine fire bøger har forfatteren, Ann-Christine Hellerup Brandt, formået at skrive kogebøger, der i den grad appellerer til alle os, der nyder at tilberede et godt måltid med gode råvarer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn måltidssalat med blomkål, halloumi og granatæble fra Anne Hjernøes 'Stærk overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye, inspirerende bog 'Stærk...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Flødegratineret torsk med pasta og purløg

Torsk er med sin milde smag og fine, hvide kød en alsidig fisk, der kan meget mere end koges til den klassisk nytårsret med sennepssauce og hvide kartofler. Torsk kan steges på pande, bages, dampes, koges og grilles, og så fungerer den med sin neutrale smag med rigtig mange dejlige krydderier. Med...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kuller i kokos og karry

Kuller er en torskefisk, der både i smag og konsistens minder om om torsk, kulmule, hvilling, sej og lange. Kuller kan derfor ofte anvendes som erstatning for andre torskefisk, og det kan være godt at huske, når prisen på torsk stikker af omkring nytår, og når der i sommermånederne fiskes færre...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte rødspætteruller med parmaskinke og ost

Der er flere gode grunde til at den pandestegte rødspætte er Danmarks nationalret. Først og fremmest gør fiskens milde smag og hvide kød, den magre fladfisk til en delikatesse. Rødspætten er også en yderst alsidig fisk, der både kan steges, dampes og bages. Derudover er der rigtig mange rødspætter i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Mørksej tilberedt med sambal oelek, fiskesauce, ananas og peanuts

Sejen er en af Nordsøens største torskefisk og kan nå en vægt på hele 20 kilo. Smagen mildere og mere distinkt end torskens, og egner sig godt til fx en lækker thai-inspireret ret: Sejfrikadeller, ris og spidskålssalat med ananas og chili.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat

Der er efterspørgsel på danske sæsonfisk, kuller, mørksej, kulmule - og ikke mindst den lille hvilling. Hvilling fiskes året rundt, men højsæsonen for hvillingfiskeri er i september. Hvilling er en lille torskefisk med en dejlig mild smag. Fisken tilberedes i små fileter med skindsiden på, som...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kulmule med bagt rødbede, kartoffelmos og bløde løg

Hvis man gerne vil spise godt, sundt og bæredygtigt, bør man gå efter danske torskefisk, som er i sæson lige nu. Alle kender den klassiske torsk, men faktisk findes der mange flere fisk i samme familie, som ligner torsken i smag og konsistens, men som er et billigere alternativ. Prøv fx de dejlige...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Kodanska glas

Kodanska glas

Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Shopping Nyheder
Vasketøjskurv på hjul

Vasketøjskurv på hjul

Spisebordsstole

Spisebordsstole

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

La Gabbianella - Italiensk keramik

La Gabbianella - Italiensk keramik

Nye Bøger
Shopping
^