Enamel Copenhagen
Studio Loma armbånd
Trine Tuxen ring
Auro terrasseolie<BR> - miljøvenligt og slidstærkt
Opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse
Redaktionen

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Kimchi er krydret fermenteret kinakål med en skøn, spicy, saltet og syrlig smag. Den kan, ligesom chilisovs, nydes i alverdens sammenhænge og tilføje umami til enhver asiatisk ret såvel som til din hotdog, til grillet kød og fjerkræ, i sandwichen og salaten.

Ifølge ernæringseksperter, så har kimchi, ligesom kombuca, kraut og andre fermenterede delikatesser, endda nogle sundhedsmæssige egenskaber i form af probiotika, som gavner bakteriebalancen i mave og tarm og fremmer fordøjelsen, ligesom kimchi også er kilde til vitaminer og mineraler.

Kimchi er nemt at fremstille, den er langtidsholdbar og således en dejlig delikatesse man kan have glæde af længe. Bemærk, at kinakålen skal ligge i lage i 12 timer før kimchien kan hældes på glas, og at kimchien herefter skal fermentere i en uges tid. Her bringer vi opskriften.

Ingredienser til kimchipasta

  • 4 spsk rismelsgrød
  • 50 g knust eller fintrevet hvidløg
  • 20 g chiliflager
  • 100 g paprika - eller rød chilipulver, hvis du vil have smæk på smagen
  • 1/2 dl æblemost
  • 50 g frisk, fintrevet ingefær
  • 1/4 dl fiskesauce
  • ½ dl vand
  • 1 tsk sesamfrø

Ingredienser til kimchi

  • 1,5 g kinakål
  • 100 g salt
  • 12 dl vand
  • 450 g kinaradise
  • ½ pære
  • 3 – 4 stk forårsløg
  • 50 g kombu tang
  • Kimchipaste

Opskrift kimchipaste

  1. 1 spsk rismel røres op i 1 dl vand, varmes op og simre til den tykner. Når blandingen er kølet af, er resultatet 4 spsk rismelsgrød
  2. Hæld risgrøden i en skål, tilføj resten af kimchipaste ingredienserne og rør til du har en fin, jævn pasta

 

 

Kimchipaste
Kål i saltlage

 

Opskrift kimchi

  1. Tilbered saltlage af 100 g salt opløst i 12 dl kogende vand. Lad lagen køle af til stuetemperatur
  2. Tag bladene af kålstokken ét for ét, skyld dem grundigt og læg dem i en bunke i en stor skålHæld lagen over, og sørg for at kålbladene er helt dækket af lage. En tallerken eller skål kan evt. bruges til at presse bladende under lagen
  3. Læg et viskestykke over og lad kål og saltlage stå i 12 timer
  4. Hæld lagen fra kålhovedet og fjern overskydende salt ved at skylle kålbladene grundigt i et dørslag under rindende vand
  5. Skær kålbladene i 4 cm brede strimler
  6. Skræl og skyl kinaradiserne grundigt, og skær dem i tynde skiver/strimler
  7. Skær forårsløg i ringe
  8. Kom alle ingredienserne i en stor skål
  9. Nu skal kimchien masseres. For at undgå at blive brændt af chilien, bør du tage have gummihandsker på, hvorefter alle ingredienserne masseres sammen med kimchipastaen i 5 minutter.
  10. Hæld kimchien på skoldet patentglas. Pres det hele godt ned i glasset, så kinaradisse, forårsløg og kinakål er dækket af
  11. Luk glasset, og stil det til at fermentere
  12. Åben glasset dagligt for at udligne det tryk, der opstår i glasset som følge af fermenteringsprocessen
  13. Efter en uges tid ved stuetemperatur er kimchien klar. Her skal fermenteringen stoppes ved at blive sat i køleskabet for at undgå at kimchien bliver gæret
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Flødegratineret torsk med pasta og purløg

Torsk er med sin milde smag og fine, hvide kød en alsidig fisk, der kan meget mere end koges til den klassisk nytårsret med sennepssauce og hvide kartofler. Torsk kan steges på pande, bages, dampes, koges og grilles, og så fungerer den med sin neutrale smag med rigtig mange dejlige krydderier. Med...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kuller i kokos og karry

Kuller er en torskefisk, der både i smag og konsistens minder om om torsk, kulmule, hvilling, sej og lange. Kuller kan derfor ofte anvendes som erstatning for andre torskefisk, og det kan være godt at huske, når prisen på torsk stikker af omkring nytår, og når der i sommermånederne fiskes færre...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte rødspætteruller med parmaskinke og ost

Der er flere gode grunde til at den pandestegte rødspætte er Danmarks nationalret. Først og fremmest gør fiskens milde smag og hvide kød, den magre fladfisk til en delikatesse. Rødspætten er også en yderst alsidig fisk, der både kan steges, dampes og bages. Derudover er der rigtig mange rødspætter i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Mørksej tilberedt med sambal oelek, fiskesauce, ananas og peanuts

Sejen er en af Nordsøens største torskefisk og kan nå en vægt på hele 20 kilo. Smagen mildere og mere distinkt end torskens, og egner sig godt til fx en lækker thai-inspireret ret: Sejfrikadeller, ris og spidskålssalat med ananas og chili.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat

Der er efterspørgsel på danske sæsonfisk, kuller, mørksej, kulmule - og ikke mindst den lille hvilling. Hvilling fiskes året rundt, men højsæsonen for hvillingfiskeri er i september. Hvilling er en lille torskefisk med en dejlig mild smag. Fisken tilberedes i små fileter med skindsiden på, som...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kulmule med bagt rødbede, kartoffelmos og bløde løg

Hvis man gerne vil spise godt, sundt og bæredygtigt, bør man gå efter danske torskefisk, som er i sæson lige nu. Alle kender den klassiske torsk, men faktisk findes der mange flere fisk i samme familie, som ligner torsken i smag og konsistens, men som er et billigere alternativ. Prøv fx de dejlige...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt kulmule med oliven og citroncreme

Kulmulen er en lækker og mager fisk. Og så er den en god kilde til selen, som spiller en vigtig rolle for mange af kroppens biologiske processer, også i forhold til kroppens forsvar mod kræft.

Kulmulen er en torskefisk, der er i sæson hele året. Den er nem at tilberede og kan både steges, grilles,...

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Fransk pæretærte

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tanternes æblekage

Æbleplantager og villahaverne bugner af æbler, og der er absolut ingen grund til at lade dem gå til spilde. Vi deler vores allerdejligste æbleopskrifter, hvilket ikke mindst er denne super nemme og helt uimodståelige klassiske kage, som kombinerer de syrligsøde æbler med kanel.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Stort drikkeglas

Stort drikkeglas

Spisestel David Austin

Spisestel David Austin

AJ peberkværn Stelton

AJ peberkværn Stelton

Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Shopping Nyheder
Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

La Gabbianella - Italiensk keramik

La Gabbianella - Italiensk keramik

Stentøj Cara House Doctor

Stentøj Cara House Doctor

Sommer, af Camilla Plum

Sommer, af Camilla Plum

Nye Bøger
Shopping
^