Dameur Bering Classic
Stribet sengetøj
DroneRune plakat
Spisebordsstole til Sverige

Det høje indhold af proteiner gør kikærter særligt velegnede til kødfrie retter.

Opskrift: Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat
Redaktionen

Skøn vegetarisk sensommerret med bøffer af kigærter, hørfrø, søde kartofler og fuldkornshvede, og med spidskål/æblesalat og yoghurtdressing til.

Lækre, sunde og mættende kikærter

Kikærter er en genial bælgfrugt i blandt andet salater, suppe, spicy curry-retter, falafler og i hummus. Og så kan kikærter ristes i ovnen og nydes som skønne snacks.

Sundhedsmæssigt har kikærter et højt indhold af proteinder, der giver god energi, og gør dem særligt velegnede til kødfrie retter. Kikærter indeholder også kostfibre, som både mætter og holder gang i fordøjelsen.

Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

Til 4 personer

Samlet tid for tilberedning ca. 1,5 time

Ingredienser

Kikærtebøffer

  • 240 g kogte kikærter
  • 20 g hørfrø
  • 1/2 dl vand
  • 1 løg
  • 300 g søde kartofler
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk fint salt
  • peber
  • 60 g hvid hvede (fuldkornshvedemel)
  • 1 lille bundt bredbladet persille - gem evt. lidt til pynt

Sprød spidskål

  • 1 spidskål (ca. 1 kg)
  • 1/2 tsk sukker
  • 1/2 tsk fint salt
  • 2 æbler

Yoghurtdressing med hvidløg

  • 1 dl yoghurt naturel 1,5%
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk fint salt
  • peber

Tilbehør

  • 200 g fuldkornbrød

Sådan gør du

Kikærtebøffer

  • Skyl kikærterne godt og afdryp.
  • Rør hørfrøene sammen med vandet, og lad det trække i 10 min. til en tyk og geléagtig konsistens. Hak løget groft, skræl de søde kartofler og riv dem groft.
  • Kom halvdelen af kikærterne i en foodprocessor sammen med løg, hørfrøblandingen, spidskommen, salt og peber, og blend til en jævn og cremet konsistens. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du også bruge en stavblender.
  • Kom blandingen i en skål, og vend med resten af kikærterne, groft revet sød kartoffel, hvid fuldkorns mel og finthakket persille. Lad farsen hvile og stå og samle sig i ca. 30 minutter.
  • Er farsen våd og usammenhængende, skal du tilsætte lidt mere mel.
  • Tænd ovnen på 200 grader. Form farsen til 8 bøffer, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kikærtebøfferne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne.

Sprød spidskål

  • Halver kålen. Fjern stokken og de yderste blade og snit kålen fint.
  • Drys med salt og sukker og kram kålen godt.
  • Skær æblerne i tynde både og vend med kål.

Yoghurtdressing med hvidløg

  • Pres hvidløget og bland sammen med de øvrige ingredienser. Smag til med peber.

Servering

  •     Servér sprød spidskål til kikærtebøffer med yoghurtdressing og groft brød.

Tip

Fuldkorn kan med fordel inddrages i flere af dagens måltider. I denne ret får du korn som fuldkornsbrød.

Brug væsken fra dåsen med kikærter som erstatning for fx æggehvider i veganske dressinger og mayonnaise eller til at lave marengsbunde.

Kikærtebøfferne kan også bruges som burgerbøffer!

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte rødspætteruller med parmaskinke og ost

Der er flere gode grunde til at den pandestegte rødspætte er Danmarks nationalret. Først og fremmest gør fiskens milde smag og hvide kød, den magre fladfisk til en delikatesse. Rødspætten er også en yderst alsidig fisk, der både kan steges, dampes og bages. Derudover er der rigtig mange rødspætter i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Mørksej tilberedt med sambal oelek, fiskesauce, ananas og peanuts

Sejen er en af Nordsøens største torskefisk og kan nå en vægt på hele 20 kilo. Smagen mildere og mere distinkt end torskens, og egner sig godt til fx en lækker thai-inspireret ret: Sejfrikadeller, ris og spidskålssalat med ananas og chili.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat

Der er efterspørgsel på danske sæsonfisk, kuller, mørksej, kulmule - og ikke mindst den lille hvilling. Hvilling fiskes året rundt, men højsæsonen for hvillingfiskeri er i september. Hvilling er en lille torskefisk med en dejlig mild smag. Fisken tilberedes i små fileter med skindsiden på, som...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kulmule med bagt rødbede, kartoffelmos og bløde løg

Hvis man gerne vil spise godt, sundt og bæredygtigt, bør man gå efter danske torskefisk, som er i sæson lige nu. Alle kender den klassiske torsk, men faktisk findes der mange flere fisk i samme familie, som ligner torsken i smag og konsistens, men som er et billigere alternativ. Prøv fx de dejlige...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt kulmule med oliven og citroncreme

Kulmulen er en lækker og mager fisk. Og så er den en god kilde til selen, som spiller en vigtig rolle for mange af kroppens biologiske processer, også i forhold til kroppens forsvar mod kræft.

Kulmulen er en torskefisk, der er i sæson hele året. Den er nem at tilberede og kan både steges, grilles,...

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Fransk pæretærte

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tanternes æblekage

Æbleplantager og villahaverne bugner af æbler, og der er absolut ingen grund til at lade dem gå til spilde. Vi deler vores allerdejligste æbleopskrifter, hvilket ikke mindst er denne super nemme og helt uimodståelige klassiske kage, som kombinerer de syrligsøde æbler med kanel.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sprøde kartoffelbåde af sød kartoffel og rødkålssalat med birkesdressing

Sød kartoffel, også kendt som sweet potato eller batat, er en helt anderledes kulinarisk oplevelse end hvide kartofler. Med søde kartofler kan du blandt andet lave duftende, gyldenorange søde/saltede kartoffelbåde - sprøde udenpå og cremede indeni.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Gammeldags æblekage

Når man bor i et land, der er rigt på æbler, er det oplagt at lave noget med denne alsidige frugt. I Sophie Vedel Dalgaards inspirerende bog 'Food in a jar', serveres alverdens lækkerier i glas - også den traditionelle æblekage med makroner og flødeskum.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Indskudsbakker

Indskudsbakker

Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Shopping Nyheder
Vasketøjskurv på hjul

Vasketøjskurv på hjul

Sommer, af Camilla Plum

Sommer, af Camilla Plum

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

Nye Bøger
^