Opskrift: Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

Det høje indhold af proteiner gør kikærter særligt velegnede til kødfrie retter.

Opskrift: Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat 

Skøn vegetarisk sensommerret med bøffer af kigærter, hørfrø, søde kartofler og fuldkornshvede, og med spidskål/æblesalat og yoghurtdressing til.

Lækre, sunde og mættende kikærter

Kikærter er en genial bælgfrugt i blandt andet salater, suppe, spicy curry-retter, falafler og i hummus. Og så kan kikærter ristes i ovnen og nydes som skønne snacks.

Sundhedsmæssigt har kikærter et højt indhold af proteinder, der giver god energi, og gør dem særligt velegnede til kødfrie retter. Kikærter indeholder også kostfibre, som både mætter og holder gang i fordøjelsen.

Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

Til 4 personer

Samlet tid for tilberedning ca. 1,5 time

Ingredienser

Kikærtebøffer

  • 240 g kogte kikærter
  • 20 g hørfrø
  • 1/2 dl vand
  • 1 løg
  • 300 g søde kartofler
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk fint salt
  • peber
  • 60 g hvid hvede (fuldkornshvedemel)
  • 1 lille bundt bredbladet persille - gem evt. lidt til pynt

Sprød spidskål

  • 1 spidskål (ca. 1 kg)
  • 1/2 tsk sukker
  • 1/2 tsk fint salt
  • 2 æbler

Yoghurtdressing med hvidløg

  • 1 dl yoghurt naturel 1,5%
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk fint salt
  • peber

Tilbehør

  • 200 g fuldkornbrød

Sådan gør du

Kikærtebøffer

  • Skyl kikærterne godt og afdryp.
  • Rør hørfrøene sammen med vandet, og lad det trække i 10 min. til en tyk og geléagtig konsistens. Hak løget groft, skræl de søde kartofler og riv dem groft.
  • Kom halvdelen af kikærterne i en foodprocessor sammen med løg, hørfrøblandingen, spidskommen, salt og peber, og blend til en jævn og cremet konsistens. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du også bruge en stavblender.
  • Kom blandingen i en skål, og vend med resten af kikærterne, groft revet sød kartoffel, hvid fuldkorns mel og finthakket persille. Lad farsen hvile og stå og samle sig i ca. 30 minutter.
  • Er farsen våd og usammenhængende, skal du tilsætte lidt mere mel.
  • Tænd ovnen på 200 grader. Form farsen til 8 bøffer, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kikærtebøfferne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne.

Sprød spidskål

  • Halver kålen. Fjern stokken og de yderste blade og snit kålen fint.
  • Drys med salt og sukker og kram kålen godt.
  • Skær æblerne i tynde både og vend med kål.

Yoghurtdressing med hvidløg

  • Pres hvidløget og bland sammen med de øvrige ingredienser. Smag til med peber.

Servering

  •     Servér sprød spidskål til kikærtebøffer med yoghurtdressing og groft brød.

Tip

Fuldkorn kan med fordel inddrages i flere af dagens måltider. I denne ret får du korn som fuldkornsbrød.

Brug væsken fra dåsen med kikærter som erstatning for fx æggehvider i veganske dressinger og mayonnaise eller til at lave marengsbunde.

Kikærtebøfferne kan også bruges som burgerbøffer!

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^