Opskrift karamelkage
Opskriften er til 10 personer
Peanutbund
Ingredienser:
- 2 æg
- 80 g saltede peanuts
- 30 g Dulcey 32 % fra Valrhona
- 80 g sukker
Opskrift:
- Del æggene i blommer og hvider.
- Blend de salte peanuts til mel og smelt chokoladen i en skål over vandbad.
- Pisk sukker og æggeblommer let og luftigt i en skål.
- Vend peanutmel og smeltet chokolade i æggeblommerne.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
- Fordel dejen i en kagering/springform (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden
- Bag kagen i ovnen ved 175 grader i 25-30 minutter, til den er fint gylden.
- Lad den køle af og sæt den i fryseren, mens du laver moussen.
Karamelmousse
Ingredienser:
- 3 blade husblas
- 350 ml piskefløde
- 100 g sukker
- 1/3 tsk flagesalt
Opskrift:
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Varm 50 ml fløde op til lige under kogepunktet i en gryde og tag den af varmen.
- Smelt forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en anden gryde.
- Tag karamellen af varmen og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen, mens du pisker med et piskeris.
- Tilsæt salt. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i karamellen.
- Lad karamellen køle af til håndvarm.
- Pisk de resterende 300 ml fløde til let skum.
- Vend først lidt af skummet i den håndvarme karamel og derefter forsigtigt resten.
- Fordel moussen i en elipse-silikoneform (18 cm i diameter) og tryk forsigtigt peanutbunden ned i.
- Stil moussekagen i fryseren natten over.
Tips:
- Hold godt øje med sukkeret, når du smelter det til karamel, så det ikke brænder på.
- Sørg for, at fløden stadig er ret varm og kun tilsættes lidt ad gangen, når du rører den i karamellen. Ellers vil karamellen begynde at klumpe.
Karamelglaze
Ingredienser:
- 6 blade husblas
- 100 ml piskefløde
- 150 g sukker
- 150 g glukosesirup
Opskrift:
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Varm fløden op til lige under kogepunktet i en gryde og tag den af varmen.
- Smelt forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en anden gryde.
- Tag karamellen af varmen og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen, mens du pisker med et piskeris.
- Tilsæt glukosesirup.
- Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme karamel.
- Hæld glazen i en plastickande og stavblend den.
- Dæk overfladen med film og lad glazen køle ned til ca. 30 grader.
Tips:
Før stavblenderen skråt ned i glazen, ret op og tænd. På den måde undgår du luftbobler i glazen.

Pynt
Ingredienser:
- 50 g karamelpopcorn
- spiseligt bladguld
Sådan gør du:
- Placer den frosne moussekage på en rist (med et fad under) og hæld den ca. 30 grader varme glaze ud over den.
- Lad kagen tø op på et kagefad i køleskabet i min. 3 timer.
- Pynt med karamelpopcorn og bladguld lige inden servering.
- Maja skriver, at hun køber sine karamelpopcorn hos ’NoCrap’ .
Eventyrlig smuk og indbydende kagebog fra Maja Vase
Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.
På sin blog deler hun rundhåndet ud af sine super kreative idéer og opskrifter, ligesom hun tidligere har udgivet bøgerne 'Lykken er chokolade' og 'Lykken er is' i samarbejde med Anne au Chocolat, og senest har udgivet dessertbogen 'Majas desserter'.

Nu er hun klar med den eventyrlige smukke og indbydende kagebog 'Majas kager'. En enestående samling opskrifter på mere end 70 delikate kager, nye, inspirerende opskrifter, hvoraf mange er friske fortolkninger af klassikere som cheesecakes, frugttærter, makroner og muffins.
Her er kager til enhver lejlighed, enkle delikate kager med få ingredienser, der kan være klar på en time, men også opskrifter til dem, der har mod på en udfordring og vil lave kager, der får gæsterne til at måbe. Med 'Majas kager' bliver du grundigt guidet igennem opskrifterne og får gode, uddybende tips og tricks med undervejs.
Titel: Majas Kager
Forfatter: Maja Vase
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles her