Jordbær-hindbær is
Ingredienser
- 250 g jordbær
- 200 g hindbær
- saften fra en appelsin
- saften fra en citron
- 150 gram flormelis
- 4 dl piskefløde
Tilberedning
- Blend jordbær og hindbær
- tilføj saften fra en citron og en appelsin
- Smag til med flormelis
- Pisk fløden til lind flødeskum
- Vend forsigtigt jordbær- og hindbærmosen i flødeskummet
- Hæld massen i en frysefast form
- Dæk formen til med folie og frys den i 3 -4 timer til isen er fast.
Anret isen i skåle og pynt med skiver af jordbær, friske eller optøet ribs, et par citronmelisse blade og evt. en hjemmebagt vaffel.
Hjemmebagte isvafler
Ingredienser
- 2 æg
- 1 ½ dl. sukker
- 100 g. mel
- 100 g. blød smør
Tilberedning
- Pisk æggene grundigt.
- Tilsæt sukker og pisk, til æggemassen er let og luftig.
- Vend forsigtigt mel og smør i med en dejskraber
- Smør dejen i klatter i et tyndt lag på bagepapiret
- Bag kagerne ved 200 grader i ca. 5 minutter, til de er gyldne i kanten
- Lad kagerne køle af på en bagerist