Opskrift: Indisk butterchicken
Hovedret til 4
BUTTERCHICKEN
Ingredienser:
- 16 kardemommekapsler - frøene herfra
- 2½ dl syrnet mælkeprodukt
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 1 spsk fintrevet frisk ingefær
- 2 tsk. gurkemeje
- 3 små hakkede fed hvidløg
- 1 tsk garam masala (indisk krydderiblanding)
- ¼ tsk friskkværnet peber
- 1 tsk groft salt
- ½ tsk sukker
- 4 kyllingefileter (ca. 550 g)
- 50 g smør
- 3 grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
- 2 dl vand
- 50 g smør - smeltet
- ½ dl grofthakkede friske korianderblade
- 2 spsk hakkede grønne chilipebere
Tilberedning:
- Knus kardemommefrø i en morter.
- Kom det syrnede produkt i en skål sammen med tomatpuré, ingefær, hvidløg og de øvrige krydderier.
- Vend marinaden godt sammen.
- Skær kyllingefileterne i hver 3 stykker og kom dem i marinaden.
- Lad kødet marinere tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Garam masala er et indisk inspireret blandingskrydderi der typisk indeholder koriander, kryddernellike, spidskommen, kanel og muskatnød samt sort peber og paprika.

BANANRAITA
Ingredienser:
- 2½ dl syrnet mælkeprodukt
- 2 bananer i små tern (ca. 200 g)
- 5 forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
- ½ tsk stødt spidskommen
- ¼ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Tilberedning:
- Vend det syrnede produkt sammen med banan, forårsløg (gem lidt til pynt), spidskommen, salt og peber.
- Stil raitaen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
- Smag til.
- Kom raitaen i en skål og pynt med forårsløg, lige inden serveringen.
- Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg løgene under omrøring i ca. 1 min. og tag dem op.
- Tag kyllingekødet op af marinaden - med det der hænger ved - og brun kødet ca. 1 min. på hver side.
- Kom vand, de stegte løg og resten af marinaden i panden og kog retten ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
- Kom den krydrede butterchicken i en varm skål og hæld det smeltede smør over.
- Drys korianderblade og chili på retten og server sammen med ris, naanbrød og bananraita.
Tip:
Kardemomme- og korianderfrø kan evt. ristes i en pande, et kort øjeblik, inden de knuses. Vil man have en rigtig hot ret, kan man lade være med at fjerne de hvide vægge i chilipeberne - det er der, meget af styrken sidder. Man kan "skrue op og ned" for styrken afhængig af, hvor meget af de hvide vægge man tager med.
Kilde: Opskriften er udviklet af Arla Karolines Køkken