Hovedret til 4
BUTTERCHICKEN
Ingredienser:
- 16 kardemommekapsler - frøene herfra
- 2½ dl syrnet mælkeprodukt
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 1 spsk fintrevet frisk ingefær
- 2 tsk. gurkemeje
- 3 små hakkede fed hvidløg
- 1 tsk garam masala (indisk krydderiblanding)
- ¼ tsk friskkværnet peber
- 1 tsk groft salt
- ½ tsk sukker
- 4 kyllingefileter (ca. 550 g)
- 50 g smør
- 3 grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
- 2 dl vand
- 50 g smør - smeltet
- ½ dl grofthakkede friske korianderblade
- 2 spsk hakkede grønne chilipebere
Tilberedning:
- Knus kardemommefrø i en morter.
- Kom det syrnede produkt i en skål sammen med tomatpuré, ingefær, hvidløg og de øvrige krydderier.
- Vend marinaden godt sammen.
- Skær kyllingefileterne i hver 3 stykker og kom dem i marinaden.
- Lad kødet marinere tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Garam masala er et indisk inspireret blandingskrydderi der typisk indeholder koriander, kryddernellike, spidskommen, kanel og muskatnød samt sort peber og paprika.