time management essay telstra business landline plans
Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt
Redaktionen

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer 'Vegetarisk i aften?' - en smuk og inspirerende kogebog til det vegetariske køkken. Her deler Camilla den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

"Hvert år længes jeg efter de nye kartofler og årets første spæde grøntsager. Salaten her er en fejring af juni med alt, hvad den måned kommer med! I mødet mellem citron og kapers går alt op i en højere enhed", skriver Camilla.


45 min / 4-6 portioner
 
Grøntsager

 • 1 kg nye kartofler
 • 12 klaser hyldeblomster
 • Et bundt forårsløg
 • Et bundt radiser
 • 500 g bælgærter
 • 1 dl kapersbær, grofthakkede

Dressing

 • 2 tsk dijonsennep
 • Skal og saft fra en lille citron
 • 1 dl olivenolie
 • Toppene fra forårsløgene, finthakket
 • 1-2 tsk salt
 • Godt med peber

Opskrift

 • Rens kartoflerne (behold skrællen på), og læg i en gryde. Dæk med koldt vand, godt med salt og 8-10 klaser hyldeblomst (resten gemmes til senere). Kog op og lad simre 5 min for små kartofler eller 10 min for mellemstore. Sluk for varmen, og lad stå i kogevandet 15-20 min, til kartoflerne er møre. Sigt vandet fra.
 • Skær det øverste grønne af forårsløgene helt fint, og gem til dressingen. Skær resten af forårsløgene i grove stykker, og steg på en meget varm pande i olie med et drys salt, til de får godt med farve. Du kan også grille dem.
 • Radiserne skæres i både. Du kan evt. stege eller grille halvdelen af dem hårdt, så de får farve, men stadig beholder deres sprødhed. Det gør dem mere søde, og giver et interessant samspil med de rå radiser.
 • Pil ærterne, og læg dem i en skål. Hæld kogende vand over, og lad stå 3-5 minutter. Hæld vandet fra.
 • Bland dressingen, og smag til. Den skal være rimelig salt og syrlig.
 • Skær kapers groft ud. Pluk blomsterne af de resterende klaser hyldeblomst. Gem en håndfuld til pynt.

Skær de lune kartofler ud i grove stykker, og bland alt i en stor skål. Pynt til sidst med den gemte håndfuld hyldeblomster. Salaten kan både serveres lun og afkølet.

Vegetarisk comfort food
– også til ikke-vegetarer!

 

Med bogen 'Vegetarisk i aften?' deler Camilla Skov sine allerbedste opskrifter på vegetarisk mad. Camilla er kendt fra den populære Instagram-profil @vegetariskhverdag, hvor tusindvis af danskere hver uge får inspiration til vegetarisk mad, som smager så skønt, at man overhovedet ikke tænker over, at det er vegetarisk.

Det er ikke svært at lave lækre vegetariske retter, men det kræver viden om ingredienserne, sammensætningen og balancen mellem fedt, syre og krydderier. Den indsigt får man med 'Vegetarisk i aften?' samt opskrifter på vegetarisk comfort food til hele familien, som alle bliver mætte af – og som garanteret får husholdningsbudgettet til at falde.

Titel: Vegetarisk i aften?
Forfatter: Camilla Skov
Forlag: Grønningen 1

Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Luise Vindahls græskarquiche med karamelliserede løg + grønkål

Fra bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindal kommer endnu en super inspirerende bog med 100 nye skønne, vegetariske opskrifter.

I 'Green Kitchen Quick + Slow' er der opskrifter på sund og lækker mad med masser af friske råvarer; fra nemme retter, der kan laves i en fart i hverdagen,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Dejen til Meyers honninghjerter skal forberedes i november

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønkål - vinterens konge

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Råsyltede sprøde grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

Skøn vegetarisk sensommerret med bøffer af kigærter, hørfrø, søde kartofler og fuldkornshvede, og med spidskål/æblesalat og yoghurtdressing til.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas,...

Læs mere
Halloween
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
AJ peberkværn Stelton

AJ peberkværn Stelton

Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Skål - By Room

Skål - By Room

Kodanska glas

Kodanska glas

Shopping Nyheder
La Gabbianella - Italiensk keramik

La Gabbianella - Italiensk keramik

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

Bomuldsdug

Bomuldsdug

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^