Hvid Parasol
Rattan sofa
Hængekøje VENTURE DESIGN
Eichholtz havestol 'Delta'
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt
Redaktionen

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer 'Vegetarisk i aften?' - en smuk og inspirerende kogebog til det vegetariske køkken. Her deler Camilla den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

"Hvert år længes jeg efter de nye kartofler og årets første spæde grøntsager. Salaten her er en fejring af juni med alt, hvad den måned kommer med! I mødet mellem citron og kapers går alt op i en højere enhed", skriver Camilla.


45 min / 4-6 portioner
 
Grøntsager

 • 1 kg nye kartofler
 • 12 klaser hyldeblomster
 • Et bundt forårsløg
 • Et bundt radiser
 • 500 g bælgærter
 • 1 dl kapersbær, grofthakkede

Dressing

 • 2 tsk dijonsennep
 • Skal og saft fra en lille citron
 • 1 dl olivenolie
 • Toppene fra forårsløgene, finthakket
 • 1-2 tsk salt
 • Godt med peber

Opskrift

 • Rens kartoflerne (behold skrællen på), og læg i en gryde. Dæk med koldt vand, godt med salt og 8-10 klaser hyldeblomst (resten gemmes til senere). Kog op og lad simre 5 min for små kartofler eller 10 min for mellemstore. Sluk for varmen, og lad stå i kogevandet 15-20 min, til kartoflerne er møre. Sigt vandet fra.
 • Skær det øverste grønne af forårsløgene helt fint, og gem til dressingen. Skær resten af forårsløgene i grove stykker, og steg på en meget varm pande i olie med et drys salt, til de får godt med farve. Du kan også grille dem.
 • Radiserne skæres i både. Du kan evt. stege eller grille halvdelen af dem hårdt, så de får farve, men stadig beholder deres sprødhed. Det gør dem mere søde, og giver et interessant samspil med de rå radiser.
 • Pil ærterne, og læg dem i en skål. Hæld kogende vand over, og lad stå 3-5 minutter. Hæld vandet fra.
 • Bland dressingen, og smag til. Den skal være rimelig salt og syrlig.
 • Skær kapers groft ud. Pluk blomsterne af de resterende klaser hyldeblomst. Gem en håndfuld til pynt.

Skær de lune kartofler ud i grove stykker, og bland alt i en stor skål. Pynt til sidst med den gemte håndfuld hyldeblomster. Salaten kan både serveres lun og afkølet.

Vegetarisk comfort food
– også til ikke-vegetarer!

 

Med bogen 'Vegetarisk i aften?' deler Camilla Skov sine allerbedste opskrifter på vegetarisk mad. Camilla er kendt fra den populære Instagram-profil @vegetariskhverdag, hvor tusindvis af danskere hver uge får inspiration til vegetarisk mad, som smager så skønt, at man overhovedet ikke tænker over, at det er vegetarisk.

Det er ikke svært at lave lækre vegetariske retter, men det kræver viden om ingredienserne, sammensætningen og balancen mellem fedt, syre og krydderier. Den indsigt får man med 'Vegetarisk i aften?' samt opskrifter på vegetarisk comfort food til hele familien, som alle bliver mætte af – og som garanteret får husholdningsbudgettet til at falde.

Titel: Vegetarisk i aften?
Forfatter: Camilla Skov
Forlag: Grønningen 1

Opskrifter & råvarer
Læskende lækre smoothies

Smoothies er bløde og cremede frugtdrikke, nemme at tilberede, og et rigtig godt bud på et skønt, sundt og mættende mellemmåltid. Opfind din egen favorit med de frugter, bær og grøntsager, du holder allermest af.

Læs mere
Sommer
Jordbærlagkage: Hjemmebagte lagkagebunde, jordbær og flødeskum

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man får den fulde smag af friske sommerjordbær og flødeskum. Her er opskriften på hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprød pistacie-krokant.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vandmelon - Sådan vælger du den bedste

Vandmelonen er først og fremmest en fantastisk tørstslukker, og derfor også en særlig populær spise på varme sommerdage. Det søde, friske frugtkød er en sund snack, en lækker ingrediens i frugtsalaten og i den grønne salat, men også velegnet til sorbet og i frugt-shakes.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og lækker sommerdessert: Skumfiduser, chokolade og sommerbær

For børn hører sommeren uløseligt sammen med hyldeblomstdrik, ristede skumfiduser og klistrede fingre. Men søde, bløde marshmallows kan også bruges i mere voksenvenlige sammenhænge, fx i en herlig sommerdessert, hvor chokolade og den søde vanilieskum røres, fryses og serveres med friske bær på...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med vandmelon, feta og friske krydderurter

En lækker, let sommersalat med masser af smag, og et særligt hit nu, hvor vandmelonen er allerbedst.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Honningens unikke egenskaber

Honning er sødt og dejligt og har samtidig nogle helt enestående egenskaber, der gør den anvendelig i en lang række sammenhænge.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Quiz: Kender du navnet på melonen?

Søde, saftige meloner er en af danskernes fortrukne eksotiske frugter - eller grøntsager, for botanisk set kategoriseres meloner som grøntsager sammen med fx agurker, squash og auberginer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Så er det sidste udkald, hvis man vil have sommerens hyldeblomst på flaske. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grillet rødspætte med nye kartofler

Rødspætte kan købes hele året, men der er nogen, der mener, at den er bedst i det sene forår og tidlig sommer. Og det er jo helt perfekt, for så kan den få en tur på grillen.

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Spisestel David Austin

Spisestel David Austin

Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

AJ peberkværn Stelton

AJ peberkværn Stelton

Smørstempler

Smørstempler

Shopping Nyheder
Stentøj Cara House Doctor

Stentøj Cara House Doctor

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Spisebordsstole

Spisebordsstole

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^