HINDBÆRIS
Ingredienser
- 1 kg friske hindbær
- 175 g sukker
- 1 dl. vand
- 2 spsk. citronsaft
- 1/4 liter piskefløde
- 1 tsk. vaniliesukker
Opskrift
- Skyld de friske hindbær
- 250 g bær gemmes til garnering
- Resten af bærrene blendes eller moses
- Sukker og vand bringes i kog
- Opkog hældes i skål og blandes med citronsaft og frugtmos
- Mosen afkøles og når den er helt kold, fryses den med omrøring ca. hver 3. time
- Når mosen er kold og træg i konsistensen vendes den nænsomt i pisket flødeskum
- Smag til med vanilie og fryses et par timer til den er fast
- Serveres med friske bær og Cantuccini
ITALIENSKE MANDELKAGER - CANTUCCINI
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 150 g. sukker
- 2 tsk. vanilliesukker
- 50 g. smør
- 2 stk. æg
- 3 spsk. mælk
- 200 g. hele mandler
Opskrift
- Bland alle ingredienserne bortset fra mandlerne, i en stor skål
- Ælt til en fast, klæbrig dej og bland mandlerne i
- Del dejen i to og rul dem ud til stænger så de passer til bagepladen
- Læg stængerne på bagepladen og pensel dem med mælk
- Bag stængerne i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. en halv time til de er gyldne
- Når stængerne er let afkølet, skæres de med en skarp kniv i 1 cm tykke skiver på skrå. Skiverne lægges i på bagepladen og bages ca. 5 min. på 200 grader
- Lad kagerne afkøle