Fire ingredienser
- ½ liter piskefløde, pisket til skum
- 3 æggeblommer
- ¾ dl sukker
- Vaniljekorn fra 1 stang vanilje
Fire simple trin
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps.
- Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen.
- Hæld iscremen i en form (ca. 1 liter) og stil den tildækket i fryseren. (Alternativt: Frys iscremen i en ismaskine.)
- Rør i isen 4-5 gange under indfrysningen.
Vær kreativ med anderledes smage eller hjemmelavet softice
Det er altid sjovt at prøve noget nyt, og her er basilikumisen et oplagt valg. Du skal blot hælde halvdelen af grundisen i et blenderglas og tilsæt basilikumblade, citronskal, citron- og limesaft. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 15 sekunder og put hele ismassen i fryseren, og vupti har du en anderledes dessert, der med garanti vil imponere.
Den klassiske flødeis kan faktisk tilføres præcis den smag, som du har lyst til, hvad enten det er kaffe eller jordbær. Du kan også nemt forvandle din flødeis til softice ved kun at tilføje to simple trin til opskriften: Skær din flødeis i tern og lad den tø lidt op, pisk den med fløde og server den med det samme.