Ingredienser
- 210 g vand
- 400 g sukker
- 1 vaniljestang
- 35 g husblas
- 250 g flormelis
Opskrift
- Hæld sukkeret i en tykbundet gryde.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud i sukkeret.
- Tilføj vandet.
- Lad sukkermassen koge langsomt op og lad den koge sagte.
- Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter.
- Tag den bløde husblas op i hånden og knug vandet ud.
- Rør husblassen ud i den varme sukkermasse.
- Lad sukkermassen koge sagte i 20 minutter.
- Drys og fordel flormelis i en lille bradepande.
- Lad sukkermassen køle af i 10 minutter.
- Pisk den varme sukkermasse med en elpisker til den er hvid og skummende. Jo længere du pisker, jo bedre bliver skumfiduserne.
- Når massen begynder at blive tyk fordeles den jævnt i bradepanden
- Sigt flormelis over massen så den er helt dækket.
- Når massen er helt kold, kan den klippes i mundrette stykker med en saks.
- Sigt flormelis på de afklippede stykker undervejs, så de ikke klistre sammen.
Tips
- Hvis du vil have farve i dine skumfiduser, så skal den i under piskningen.
- Skumfiduserne kan holde i en lufttæt beholder i 4 dage - hvis man ellers kan holde fingrene fra dem..