game design research papers homework helpers san fernando advertising company business plan sites to help school assignments
Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Opskrift: Gulerodssuppe med sprøde kikærter
Redaktionen

Guleroden er jo en kendt og elsket rod i alverdens dejlige sammenhænge. Den kan både nydes rå i salater og som snack, stegte og grillede, i mos med andre rødder og i kager. Men især i de kolde vintermåneder hitter gulerødder i suppeform.

Fra Marie Melchiors dejlige bog, Vild med rødder, får du her hendes bedste opskrift på den skønneste gulerodssuppe.

Opskrift på gulerodssuppe til 6 personer

Ingredienser

  • 500 g gulerødder
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk knust spidskommen
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • olivenolie til stegning
  • 1 dåse kikærter
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 l god grøntsagsbouillon
  • 1 spsk tahin
  • salt og friskkværnet peber

Topping

  • 2 spsk sesamolie
  • 125 g shiitakesvampe
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 tsk knust spidskommen
  • 120 g spiseklare, dampede kikærter (købes i pose i supermarkedet og er lidt mere delikate end de kogte på dåse)

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 °C.
  2. Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker.
  3. Læg dem i et ovnfast fad og dryp med olivenolie.
  4. Læg hvidløgsfed med skal ned blandt gulerødderne.
  5. Krydr med spidskommen og gurkemeje.
  6. Vend gulerødderne rundt, så de bliver dækket af olie og krydderier.
  7. Bag gulerødderne møre i 30 minutter.
  8. Tag hvidløgene op og smut dem ud af skallen.
  9. Hæld en sjat olivenolie i en gryde, og tænd for varmen.
  10. Tilsæt gulerødder, hvidløg, drænede kikærter, tomatpuré, bouillon og tahin.
  11. Læg låg på gryden og kog ved svag varme i 20-25 minutter.
  12. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden.
  13. Hvis suppen er for tyk, så spæd til med vand.
  14. Smag til med salt og peber.
  1. Opvarm sesamolien på en pande.
  2. Rist svampene med sesamfrø, spidskommen og kikærter, til svampene får stegeskorpe.
  3. Anret suppen med svampe og kikærter oven på.
Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Luise Vindahls græskarquiche med karamelliserede løg + grønkål

Fra bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindal kommer endnu en super inspirerende bog med 100 nye skønne, vegetariske opskrifter.

I 'Green Kitchen Quick + Slow' er der opskrifter på sund og lækker mad med masser af friske råvarer; fra nemme retter, der kan laves i en fart i hverdagen,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Dejen til Meyers honninghjerter skal forberedes i november

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønkål - vinterens konge

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Råsyltede sprøde grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

Skøn vegetarisk sensommerret med bøffer af kigærter, hørfrø, søde kartofler og fuldkornshvede, og med spidskål/æblesalat og yoghurtdressing til.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas,...

Læs mere
Halloween
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
AJ peberkværn Stelton

AJ peberkværn Stelton

Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Kodanska glas

Kodanska glas

Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Shopping Nyheder
Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Kålhydrater af Anette Sams

Kålhydrater af Anette Sams

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^