"Når grillen er tændt på en sommerdag, er dette den perfekte dessert. Du kan forberede chokoladen og mascarponecremen i forvejen, og så er det bare et spørgsmål om at grille lidt ferskner, før desserten er på bordet. Karamelliseret hvid chokolade er milevidt fra det kvalmende søde udgangspunkt og kan imponere de fleste!" skriver Camilla Skov.
Tilberedning: 45 min
Portioner: 4 portioner
Ingredienser
- Karamelliseret hvid chokolade
125 g hvid chokolade
0,25 tsk salt
- Mascarponecreme
250 g mascarpone
200 g creme fraiche 18 eller 38 %
0,5 tsk vaniljepulver
1-2 tsk flormelis
2-3 tsk citronsaft
1 lille nip salt
- Ferskner
8 donutferskner
1-2 spsk olivenolie
0,5 dl sukker
Et par kviste rosmarin
Eventuel erstatning:
- Donutferskner: Almindelige ferskner/nektariner eller ananas.
- Rosmarin: Timian
Opskrift
- Sæt ovnen på 175 grader.
- Hak den hvide chokolade groft og fordel den i et jævnt, samlet lag på en bageplade med bagepapir. Sæt i ovnen i 5 minutter. Når chokoladen er smeltet og begynder at blive gyldenbrun i kanterne, tages pladen ud, og chokoladen blandes. Sæt i ovnen igen i 2-3 minutters tid. Tag ud og rør rundt.
- Dette gentages, til chokoladen er jævnt gyldenbrun. Tag ud og tilsæt salt. Bland godt. Lad køle lidt ned og læg så bagepapiret med chokoladen i fryseren i 10-15 minutter. Hak derefter chokoladen i små stykker (som en crumble).
- Bland alle ingredienserne til mascarponecremen i en skål. Det kan være nemmest med en gaffel. Sørg for at si flormelisen. Tilsæt lidt vand eller mælk, hvis den bliver for tyk. Smag til.
- Skær ferskenerne over i halve eller kvarte og fjern stenene.
- Læg dem i en skål og fordel olivenolie jævnt.
- Hæld sukker og finthakket rosmarin i en skål. Gnid godt sammen med fingrene. Dyp den skårne side på ferskenen i sukkeret og læg på grillen, en grillpande eller en almindelig stegepande. Grill ved høj varme, til den har fået fin farve på begge sider.
Server med mascarponecreme og den hvide chokolade.