Rosa bloklys fra Cozy Living
Påskeæg i glas fra Kodanska
Dekorationsæg
Påskeæg i metal
Opskrift: Fuldkornspizzasnegle
Redaktionen

Fra Fuldkornspartnerskabet kommer en nem opskrift på de lækreste pizzasnegle, som ikke mindst vil være et mega hit blandt børnene. Selvom de lækre snegle er bagt med både fuldkornslogomærket hvedemel og durummel, så lever opskriften ikke helt op til fuldkorslogoet. Til gengæld er sneglene en god kilde til mere fuldkorn ind i hverdagen.

Antal: 20 stk

Ingredienser
Dej

  • 50 g gær
  • 3 dl vand
  • 2 spsk olie
  • 200 g fuldkornslogomærket hvedemel
  • 300 g fuldkornslogomærket durummel

Fyld

  • 1/2 tsk salt
  • Peber
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 100 g skinke- eller kyllingestrimler
  • 1 peberfrugt
  • 1 lille løg
  • 100 g pozarellaost
  • 1 æg
  • 1 ds hakkede tomater

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt salt og olie, hvorefter mel tilsættes lidt efter lidt – rør først med en grydeske, og ælt derefter dejen godt, på et meldrysset bord. Rul dejen ud, til den er ca. 40 x 20 cm. Sørg for, at dejen har rigeligt mel under sig.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft og lad dejen hæve i ca. 20-30 minutter.
  • Forbered fyldet ved at røre mosede tomater, salt, peber og hvidløg sammen. Hak peberfrugt og løg.
  • De mosede tomater fordeles ud i et tyndt lag på dejen, hvorefter løg, peberfrugt og skinke fordeles på dejen. Drys til sidst med oregano.
  • Rul dejen samme til en roulade, og skær ca. 20 snegle ud. Sneglene fordeles på en bageplade med bagepapir. Dejen er meget våd og kan være svær at få over på bagepladen, men det gør til gengæld sneglene lækre saftige.
  • Tryk sneglene sammen, så fyldet ikke falder ud under bagningen, og pensl med æg. Drys med mozzarella, og bag sneglene i ca. 20 min, indtil osten er smeltet og sneglene lysebrune i kanten.
Opskrifter & råvarer
8 fantastiske fiskeretter du bliver nødt til at prøve

Få nye herlige retter på bordet med sæsonens fisk; Torsk, rødspætte, kulmule, kuller, mørksej og hvilling. Prøv fx en herlig karryfisk med æbler svampe og porrer, thai-inspireret sej med sambal oelek og fiskesauce, rødspætteruller med parmaskinke og ost - eller flødegratineret torsk med pasta og...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Valdemarsro på bestsellerlisten for fjerde gang

Sjældent har kogebøger fået så mange varme anbefalinger som opskriftssamlingerne fra Valdemarsro. Med sine fire bøger har forfatteren, Ann-Christine Hellerup Brandt, formået at skrive kogebøger, der i den grad appellerer til alle os, der nyder at tilberede et godt måltid med gode råvarer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn måltidssalat med blomkål, halloumi og granatæble fra Anne Hjernøes 'Stærk overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye, inspirerende bog 'Stærk...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Flødegratineret torsk med pasta og purløg

Torsk er med sin milde smag og fine, hvide kød en alsidig fisk, der kan meget mere end koges til den klassisk nytårsret med sennepssauce og hvide kartofler. Torsk kan steges på pande, bages, dampes, koges og grilles, og så fungerer den med sin neutrale smag med rigtig mange dejlige krydderier. Med...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kuller i kokos og karry

Kuller er en torskefisk, der både i smag og konsistens minder om om torsk, kulmule, hvilling, sej og lange. Kuller kan derfor ofte anvendes som erstatning for andre torskefisk, og det kan være godt at huske, når prisen på torsk stikker af omkring nytår, og når der i sommermånederne fiskes færre...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte rødspætteruller med parmaskinke og ost

Der er flere gode grunde til at den pandestegte rødspætte er Danmarks nationalret. Først og fremmest gør fiskens milde smag og hvide kød, den magre fladfisk til en delikatesse. Rødspætten er også en yderst alsidig fisk, der både kan steges, dampes og bages. Derudover er der rigtig mange rødspætter i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Mørksej tilberedt med sambal oelek, fiskesauce, ananas og peanuts

Sejen er en af Nordsøens største torskefisk og kan nå en vægt på hele 20 kilo. Smagen mildere og mere distinkt end torskens, og egner sig godt til fx en lækker thai-inspireret ret: Sejfrikadeller, ris og spidskålssalat med ananas og chili.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat

Der er efterspørgsel på danske sæsonfisk, kuller, mørksej, kulmule - og ikke mindst den lille hvilling. Hvilling fiskes året rundt, men højsæsonen for hvillingfiskeri er i september. Hvilling er en lille torskefisk med en dejlig mild smag. Fisken tilberedes i små fileter med skindsiden på, som...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kulmule med bagt rødbede, kartoffelmos og bløde løg

Hvis man gerne vil spise godt, sundt og bæredygtigt, bør man gå efter danske torskefisk, som er i sæson lige nu. Alle kender den klassiske torsk, men faktisk findes der mange flere fisk i samme familie, som ligner torsken i smag og konsistens, men som er et billigere alternativ. Prøv fx de dejlige...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Indskudsbakker

Indskudsbakker

Kodanska glas

Kodanska glas

Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

Shopping Nyheder
Spisebordsstole til Sverige

Spisebordsstole til Sverige

Kai Gade Hansen plakat

Kai Gade Hansen plakat

Stentøj Cara House Doctor

Stentøj Cara House Doctor

Udtræks spisebord

Udtræks spisebord

Nye Bøger
Shopping
^