40-50 stk.
Ingredienser
- ½ liter piskefløde
- 4 røde tørrede chilier
- 4 g. blød nougat (god kvalitet)
- 200 g. hvid chokolade (god kvalitet)
- 100 g. blødt smør, saltet eller usaltet
- en rigtig god kakaopulver til at strø over trøflerne
Opskrift
- Bring fløde i kog med chilierne, og lad fløden trække i mindst 1 time, før den sis.
- Smag om den er stærk nok, ellers giver du den endnu et opkog og lader den trække endnu ½-1 time.
- Hak nougat og chokolade sammen med en kniv. Si chilifløden, bring den i kog igen, og tilsæt nougat og chokolade. Lad blandingen smelte i fløde, rør den godt sammen, og hæld den i en skål.
- Massen skal afkøle til 40 grader - brug gerne et stegetermometer - hvorefter smørret røres i, brug evt. en stavblender.
- Fyld trøffelmassen i en stor frysepose (8 l). Luk den, læg den i et fad, og lad trøffelmassen stivne i køleskabet.
- Når du vil lave trøfler, skæres massen i stykker, trilles og drysses med kakaopulveret. Læg trøffelkuglerne i en si, og ryst overskydende kakaopulver af. De bliver så fine og delikate.